Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Компания за хранителни добавки изтегля 14 продукта от пазара заради салмонела

08 септември 2017, 10:00 часа
Реклама

Компания за хранителни добавки изтегли от пазара набор от тренировъчни добавки, след като стана ясно, че съдържат салмонела.

Компанията MyProtein, намираща се в Чешир, предупреждава клиентите си да връщат 14 от протеиновите им продукти като предпазна мярка, след като в част от тях бяха открити бактерии, които могат да предизвикат хранително натравяне.

Кои са заразните продукти можете да видите тук.

Симптомите на салмонела включват повишена температура, диария и коремни спазми.

В свое изявление MyProtein споделят: "Ако сте купили някой от посочените продукти, не ги приемайте, а вместо това ги изхвърлете".

Преди време Myprotein изтегля от пазара своите "свободни течни белтъци" със срок на годност преди 8-ми февруари 2013, тъй като и в партида от този продукт също е открита салмонела.

Припомняме, че през април тази година 25-годишният Адам Брентън от Манчестър откри мъртва мишка в протеин от същата марка. Той си купил опаковка от 1,45 килограма протеин за 21 паунда, като направил поръчката по интернет – от онлайн магазина Myprotein. Когато продуктът дошъл, се оказало, че има и нежелана добавка – мъртва мишка. Тя обаче била открита не веднага, а след като Адам стигнал до нея с течение на времето. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес