Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-лошите породи кучета?

18 декември 2023, 21:22 часа

Американски питбул териер

Смята се, че това е много смела, безстрашна порода, но уви, често е и много ядосана. Американският питбул териер остава спокоен само в способните ръце на кучевъд. С него трябва да работи професионалист, за да нямате проблеми.

Ротвайлер

Тази известна порода е едно от най-злобните кучета в света. Заплахата се дължи на комбинацията от агресивния характер на кучето със значителния му размер, което го прави опасно за всички около него. В същото време ротвайлерът е служебно куче, те се използват активно в полицията, армията.

Как да си изберем най-доброто куче?

Алабай

Това е мощно, безстрашно, но леко „стегнато“ животно с ужасяващи размери. Кучето много ревниво ще пази територията си, често проявявайки агресивност.

Доберман

Тези величествени породи кучета имат сложен характер. Те са отлични пазачи, хрътки, компаньони и са лоялни към стопанина си. Но ако доберманът има слаба нервна система, той може да бъде страхлив, да стане агресивен и опасен за другите.

Кое е най-опасното куче в света – не му попадайте в лапите

Стафордширски териер

Стафордширският териер са истински бойци, които стават агресивни, ако усетят заплаха от непознат. В този случай те могат да го нападнат. Кучетата от тази порода трябва да бъдат професионално обучени да ги контролират.

Аржентинско дого

Животните от тази порода имат високо ниво на агресия и са потенциално опасни за хора и други животни. Те са били отглеждани за лов, но по-късно са използвани за други цели, като охрана и битка с други кучета.

Американски бандог

Американският бандог може да бъде много силен, което ги прави опасни, ако бъдат нападнати. Те могат да причинят сериозни наранявания. В допълнение, породата е лоялна към собственика си и други членове на семейството и може да ги защити, ако са застрашени.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес