Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-добрите дни за фризьор и маникюр през октомври?

29 септември 2024, 17:06 часа

Дамите, които вярват във влиянието на Луната върху тяхното благосъстояние, планират посещението си при фризьора според нейните фази. Астролозите са убедени, че нашето благосъстояние може да бъде повлияно от разположението на небесните тела, по-специално от това на Луната. Освен това тя може да ви каже кога е най-подходящото време за прическа и маникюр. Лунният календар може да стане ваш надежден помощник при планирането на много разкрасителни процедури. Фазите на луната могат значително да повлияят на състоянието на косата, ноктите и кожата ви. 

Кога е най-доброто време за козметични процедури през октомври?

Изборът на правилната дата за подстригване или боядисване е изключително важен - защото това ще помогне на косата да остане здрава и силна, а и ще допринесе за по-добър резултат от самата процедура. През октомври, както всеки друг месец, най-успешните дни за боядисване и подстригване ще бъдат дните на растящата луна.

Фризьор предупреждава за тези фатални грешки, които разрушават косата ни

Най-доброто време за боядисване на косата е 4, 8, 11, 13 и 16 октомври. Но може да отидете на фризьор единствено за прическа на 5, 7, 10, 12, 14 октомври.

Има и други благоприятни дати за маникюр - 4, 7, 10, 13, 15 октомври. Епилацията и депилацията трябва да се извършват на 4, 6, 9, 11, 14 октомври. Когато планирате да отидете на козметик, трябва да си запишете час за 3, 7, 13, 14 и 16 октомври.

Но имайте предвид, че на Новолуние, тоест 2 октомври, или на Пълнолуние, 17 октомври, не трябва да се правят никакви козметични процедури. Тези дни е по-добре просто да дадете време за почивка и релаксация на тялото си. 

Като цяло, най-добре е да се опитате да направите всички козметични процедури на Растяща луна - тогава ноктите и косата ви се чувстват по-добре. Тези дати са от 3 октомври до 16 октомври, така че се опитайте да се възползвате максимално от възможността за извършване на козметични процедури през този период.

Две фатални грешки при боядисването на косата

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес