Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи? Преобрази излъчването си ето така

11 юли 2022, 12:30 часа

Цветът на очите, подобно на тена на кожата и цветотипа, до голяма степен определя кой цвят на косата е подходящият за вас. За да подчертава чертите на лицето по търсен и привлекателен начин, както и да прикрива недостатъците, цветът на косата следва да е съобразен не толкова с модните тенденции, колкото с цвета на кожата и очите. Съчетанието от руса коса и сини очи е класика, която е известна на всички, но какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи? Зелените очи са рядкост. Само около 2% от населението на Земята може да се похвали със зелени очи. Повечето притежатели на пъстри очи считат своите за зелени, което е грешка, водеща и до погрешен избор на нов цвят за косата.

Преди да изберете новия нюанс на гривата си, определете точно цвета на очите си. Зелените очи не трябва да имат примеси на кафяво или синьо. Цветът следва да е плътно зелен по целия ирис, а наличието само на зелени петънца сочи, че очите ви са лешникови, а не зелени, както смятате. След като внимателно определите цвета на очите си, може да преминете към търсене на отговор на въпроса какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи.

Кой е най-вредният цвят за коса, който можете да ползвате

Какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи – мнението на експертите

1.   Огнени страсти

Мечтаете за огнена  визия и впечатляващ контраст? Червените нюанси карат зелените ириси за изпъкнат, а комбинацията е завладяваща, едновременно стилна, силна и впечатляваща. Почти всички нюанси на червеното  ще подхождат на зелените ви очи, но съобразете избора си и с тена на лицето си. Добрият колорист може да ви предложи точния нюанс на червеното, който да превърне излъчването и визията ви в чиста наслада за сетивата.

2.   Златно русо

Слънчевите цветове на гривата ви ще направят зелените очи почти прозрачни, с което ще им придадат уникален вид и мистично излъчване. Ако пък целта ви е не само да откриете какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи, но и да промените нюанса им без лещи, то се спрете на пепеляво руси и платинени нюанси, за които експертите твърдят, че придават сив оттенък на зелените очи и променят цвета им.

3.    За очи изумруди

Мечтаете ли погледът ви да приковава и пленява? Изберете много тъмно кафяв или почти черен цвят за косата си. Независимо дали тенът ви е светъл, или тъмен, тези нюанси в съчетание със зелените очи придават вълшебно и мистично излъчване на лицето ви и карат зелените ириси да изпъкнат неотразимо. Само имайте предвид, че тъмната коса е силно контрастна на бялото лице и изисква малко грим или слънчев тен, който да тушира този контраст.

С какво друго следва да се съобразите, когато избирате цвета на косата си?

Когато ви предстои посещение в салона за тотална промяна на цвета на косата ви освен какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи, добре е да разгледате и гардероба си. Повечето ви дрехи са черни? Тъмната коса в случая не е добра идея, тъй като ще се слива с дрехите ви. Носите пъстри блузи? Огнените нюанси могат да изглеждат като кич с пъстър тоалет. Русата коса също има нюанси, с които не се долюбва. Научете повече за цветовете и за съчетаването им освен за това какъв цвят коса отива най-добре на зелени очи, и съобразете избора на нов цвят на косата си не само с изумруда, скрит в зениците ви, но и цвета на кожата, с грима и с гардероба си. При тотална промяна на цвета е възможно да има необходимост да смените тона или изцяло цвета на червилото си, за да изглеждат добре цялостното ви излъчване и визия.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес