Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво казва за вас позата, в която спите?

13 януари 2022, 07:55 часа

Езикът на тялото говори красноречиво за нас самите, дори когато спим. Експерти за наблюдавали връзката между позите на тялото по време на сън и характерите на хората и са открили някои съществени прилики.

Ето какво можете и вие да откриете за себе си, ако сте се наблюдавали:

Ембрионална поза

Това е поза на една страна с колене свити до гърдите, ръце прибрани към тях и глава най-често наведена надолу (както ембрионът застава в майчината утроба). Оказва се, че това е една от най-често срещаните пози. Свиването е сигнал за предпазване – това са емоционални хора, които се пазят да не бъдат наранени. Те търсят комфорт и защита. Ако спите с гръб към твърда повърхност – легло или стена, то значи, че се страхувате и търсите опора.

Защо ръцете ви изтръпват, докато спите

Мечтателят / Търсещият

Тази поза е на една страна с ръце протегнати напред и разперени крака. Обикновено това са хората, които търсят нещо, нещо ново, мечтаят за израстване, пътуване и приключения.  

Поза дънер

Те спят с изпънато тяло, краката са прави и надолу, а ръцете най-често под възглавницата. Това са дисциплинирани и добродушни хора, доста социални, уравновесени и общителни.

НИКОГА не правете това, преди да заспите

Войникът

Това са хората, които спят по гръб като войници с изпънати ръце и крака надолу. Рядко срещана поза, която обаче е полезна за гърба. Най-често това са по-стеснителни и резервирани хора.

Морска звезда

Тези хора не са сред любимците на своите половинки. Те заемат цялото легло като спят по корем с ръце и крака разперени във всички ъгли. Често това са личностите, които обичат да са център на внимание, но са добри и изслушващи приятели, на които може да се има доверие.

Ръце над главата

Това е типично детска поза, повечето бебета и малки деца разперват ръце нагоре. Това е като тяхна невидима връзка с космоса. Обикновено са спокойни, уравновесени хора, които пазят детското и чистотата в себе си. Позата говори за чистота и безгрижие, необремененост.  

Гушливият

Това е поза на една страна, в която човекът задължително гушка завивки, одеяла или възглавници. Тези хора търсят любовта, топлината и са грижовни към партньорите и семействата си.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес