Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да обмислиш, преди да отидеш на палатка

18 август 2022, 08:15 часа

Решението кое оборудване за палатка да изберете, особено когато отивате за първи път на този вид почивка, винаги създава малко объркване. От една страна всъщност е страхът да се озовете там, насред „нищото“, без нещо незаменимо. От друга страна обаче страх – и риск! - е да купувате безполезни неща, може би да харчите много за предмети, които никога няма да бъдат използвани. Особено ако не сте сигурни, че ще ви допадне живота на палатка и не се знае ще повторите ли...

Първо къмпингуване: защо да изберете този тип почивка?

Ако ще ходите на палатка за първи път, трябва да се подготвите да видите разстроена самата ви концепция за „вземане на почивка“ .

Нека бъдем ясни, ваканцията на къмпинг не е за всеки: ако сте от типа „обслужвани и почитани“, това не е правилният вариант. Но ако нямате търпение да забравите задълженията в контакт с природата, този начин на почивка е точно за вас. Тогава животът на къмпинг ще ви плени толкова много, че щом се приберете у дома, няма да имате търпение да тръгнете отново нанякъде!

Палатката е синоним на свобода. Ето основните неща, които ще ви трябват, за да се превърне престоят ви на палатка в едно приятно изживяване:

Спални чували, възглавници и завивки;

Ще трябва да готвите в къмпинга (готварска печка, чинии и прибори);

Оборудване за съхранение на храна в палатки (хладилници, термо чанти, контейнери);

Масичка и столчета;

Тенджери и тигани – вече се предлагат и такива за еднократна употреба ;

Необходими за хигиена (козметика, шампоан, сешоар, халат, кърпи, чехли) ;

Продукти против комари (спрейове, кремове, лампи);

Инструменти за монтаж/демонтаж и дребни ремонти;

Подходящи дрехи – не забравяйте, че за вечер на открито обезателно ви трябват дебели връхни дрехи!

И, разбира се, едно от основните неща за къмпинг е палатката! Ако нямате такава и тепърва ще си купувате – може би е по-добре да не бързайте. Вземете назаем от приятели, опитайте за няколко дни. Ако не ви хареса, това би било една излишна инвестиция. Ако пък се окаже, че това е вашият начин за почивка – забавлявайте се!

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес