Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви витамини трябва да се пият при диета?

13 август 2024, 08:45 часа

Според социологически проучвания 80% от жените мечтаят да отслабнат. Затова сега са популярни различни диети. Всяка от тях по свой начин се отразява на човешкото здраве. Трябва да се помни, че при диета е добре да се храним балансирано, като добавяме витамини към храната. Те ще помогнат за отслабването и възстановяването на здравето.

Колко полезни са витамините по време на диета?

По време на диета човешкият организъм е подложен на стрес. Когато витамините го напуснат, човек започва да отслабва. Дори балансираната диета няма да спаси човек от намаляване на силите. Затова, за да се поддържа нормално състояние, е необходимо да се приемат витамини. Какви витамини да се пият при диета?

Вместо диети и спорт: 5 витамина, които ще ви помогнат да отслабнете бързо

Ползите от употребата на витамини са очевидни:

- ускорява процеса на загуба на тегло;

- подобрява обмяната на веществата;

- витамините придават здрав вид на кожата.

Преди да започнете да приемате витамини, е добре да се консултирате с диетолог. Не трябва да си ги предписвате сами.

Какви витамини да се пият по време на диета?

За да поддържате нормално състояние по време на диета, трябва да приемате следните витамини:

- A;

- E;

- C;

- D;

- B, B1, B2, B6, B12;

- Магнезий;

- Омега-3.

Витамин А е полезен за зрението и мускулната маса. Играе важна роля при загубата на тегло, като нормализира обмяната на веществата.

Благодарение на витамин Е кожата запазва здравия си вид, имунитетът се поддържа в норма. Успокоява нервната система, която се разстройва по време на диета.

Витамин С извежда токсините от организма, като подпомага бързото отслабване. Запазва енергията, премахва излишния холестерол от кръвта.

Витамини - по кое време на деня е най-добре да се приемат

Благодарение на витамин D червата усвояват по-добре калция. Полезен за зъбите и костите.

Витамините от група В нормализират мускулната маса, подобряват обмяната на веществата. Също така допринасят за нормализирането на стомашно-чревния тракт.

Магнезият също допринася за стабилния метаболизъм. Той е полезен при диети и нарушения на храносмилателния тракт, както и витамините от група В.

Омега-3 подобрява благосъстоянието. Потиска чувството за глад. Намира се в мазните риби, но не допринася за увеличаването на мастната тъкан.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес