Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как „принципът на таралежа“ ще ви направи щастливи и богати?

28 септември 2024, 16:00 часа

Тази концепция е вдъхновена от древна притча: „Лисицата знае много различни неща, но таралежът знае едно важно нещо.“ Опитайте да използвате „принципа на таралежа“ в живота си, той наистина работи..

Принципът на таралежа е формулиран чрез разбиране на дейностите, които можете да правите най-добре, като същевременно получавате удоволствие и пари от това. Между другото, „стратегията на таралежа“ се използва от всички големи компании, които са лидери на пазара - тези, които са избрали една идея и систематично са вървели към нея. Психолозите обясняват по-подробно как работи „принципът на таралежа“.

Концепцията „принцип на таралежа“  ви помага да разберете какво е най-доброто и най-важното нещо, което трябва да направите. Благодарение на тази концепция ние събираме в едно цяло всичко, което толкова дълго е било в периферията.

Още: Как да задържим таралеж в двора си

 

Важно е да се отговори на три въпроса

Ако погледнете по-подробно, тайната на „стратегията на таралежа“ е проста: просто трябва да отговорите на три въпроса и да ги оградите в три кръга:

·       Какво можете да правите най-добре?

Още: Знаете ли какво ядат таралежите

·       За какво ти плащат

·       Какво обичате да правите най-много?

След като напишете тези отговори, може да забележите, че в пресечната точка на трите кръга се появява някаква точка. След като забелязахте това, формулирайте тази точка с проста фраза. Направете тази фраза ваш житейски избор. Този избор ще бъде самата „концепция на таралежа“, която ще ви доведе до успех.

 

Още: Таралеж парализира летище в Германия (СНИМКА)

Казуси

·       Apple се фокусира върху създаването на иновативни продукти с уникално потребителско изживяване, като iPhone и MacBook. Успехът им се дължи на факта, че компанията намери своята ниша и се придържа към нея, вместо да се разпространява в много посоки.

·       Човек, който иска да изгради кариера, може да избере една област, в която има силни страни и интереси - например програмиране. Той се фокусира върху тази област, става експерт и постига най-големи успехи.

·       "Защо е полезно да се използва „концепцията за таралежа“? Тя помага на компаниите и хората да намерят своята уникална ниша и да се съсредоточат върху това, което правят най-добре, към което са наистина пристрастени и което генерира приходи. Помага да се избегне разпиляването на усилия върху задачи, които не водят до основната цел.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес