Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как можете да подобрите своята продуктивност?

03 септември 2022, 17:45 часа

Искате да вършите повече задачи в деня си, но ви се струва, че все нямате време? Един от начините да оправите това е като подобрите своята продуктивност. Това може да стане чрез някои лесни и прости стъпки, които всеки човек може да направи. Вижте какви са те: 

Отпочивайте добре

Първото нещо, за което човек се сеща когато му кажат, че трябва да изпълнява повече задачи е, че трябва да работи повече. Това е вярно, но същината е да сте добре отпочинали и заредени за работния ден, за да може да се справите с предизвикателствата, които ще срещнете. Когато сте наспани добре се чувствате по-добре, мисълта ви е по-ясна и се концентрирате по-лесно. Това ви помага да се справите по-лесно с планината от задачи. Не се притеснявайте да правите и малки почивки през деня, за да избистрите ума си. Стига да не прекалявате всичко е наред. 

Съвети за това как да имаме по-продуктивен работен ден

Не мултитасквайте

Много хора казват, че мултитаскингът е начин да се провалиш в няколко неща едновременно и са напълно прави. Ако трябва да работите по няколко неща едновременно през деня, просто редувайте задачите, които имате за тях, но не се опитвайте да правите две неща едновременно. Например, да слушате конференция и да правите отчета си за месеца. Нито ще бъдете на 100% в срещата, нито пък ще направите отчета си качествено. Фокусирайте се върху всяка задача с цялото си внимание, за да я завършите качествено и да сте ѝ обърнали нужния фокус. 

Разпределете енергията си през деня

Самите вие знаете кога сте най-продуктивни през деня. За мен това време е сутрин и именно тогава гледам да върша най-сложните и важни задачи за деня. За следобед оставям работа, която не е толкова сложна или пък срещи и разговори с хора, които трябва да направя по работа. Така съм спокоен, че съм дал времето, в което съм най-продуктивен на най-важната част от работата ми за деня. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес