Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да заличим признаците на умора с грим: 5 трика от гримьор

05 септември 2024, 07:35 часа

Нека споделим няколко трика, които ще ви помогнат да премахнете последиците от липсата на сън и напрегнатите работни дни.

Когато не можете да се наспите добре, правилният грим може да ви помогне да скриете признаците на умора. Помолихме водещия гримьор Олга Бровцина да сподели любимите си трикове, които ще ви помогнат да се преобразите.

Грижа и SOS продукти

Още: Как да преодолеете безсънието по естествен начин?

Подготовката за гримиране е важен етап, който не бива да се прескача. Тя улеснява нанасянето на фон дьо тена и последващите продукти. Най-малкото, ако времето позволява, нанесете подходяща грижа за кожата и масажирайте леко.

Още на етапа на грижата можете да придадете на кожата си блясък - „полирайте“ я с лосион за лице. След това нанесете овлажняващи продукти с витамин С и хиалуронова киселина. Серумите и кремовете с тези компоненти придават еластичност и естествен блясък „отвътре“.

Ако се събудите с подуване, на помощ ще дойдат пластирите. Това са SOS продукти, които действат тук и сега - те облекчават подпухналостта след сън и освежават зоната около очите. Дехидратираната кожа ще бъде спасена от маски: платнени или кремообразни маски. Не е необходимо да ги носите половин час: няколко минути са достатъчни, за да се отървете от сухотата и зачервяването.

Лъчиста основа

Още: Какво помага при безсъние?

Добавете към основата си сияен фон дьо тен. Този трик ще ви помогне да постигнете красив ефект на кожа, която е озарена отвътре. Друг начин да освежите тена си и да се отървете от матовия тен е да нанесете хайлайтър. Това може да бъде крем, гел или прахообразен продукт: когато избирате текстура, се осланяйте на типа и тена на кожата си.

Ако не обичате хайлайтъри, можете да постигнете деликатно излъчване с пудра, бронзант и руж със светлоотразителни частици. Финият блясък в тези продукти изравнява текстурата на кожата и създава ефект на мек фокус.

Коректор срещу несъвършенства

Нанесете точка коректор върху възпаленията и около носа, за да скриете зачервяванията. А за да се отървете от черните кръгове под очите, нанесете малко количество на местата, където нежеланото посиняване е по-изразено, и разнесете с върховете на пръстите си. Можете да фиксирате коректора с прозрачна пудра с помощта на малка пухкава четка от естествена вълна. Четката за сенки за очи е идеална за тази цел.

Още: Най-добрите естествени решения при безсъние

Свеж руж

Естественият руж веднага придава на лицето ви свеж и отпочинал вид, като след 8-часов сън. Добавете кремообразен или сух руж към ябълките на бузите си и го разнесете. А ако не разполагате с подходящия продукт под ръка, кремообразно червило, което може лесно да се разнесе с възглавничките на пръстите ви, ще свърши работа.

Хидратирани устни

Балсамите и гланцовете изглаждат кожата на устните и ги правят визуално по-поддържани. А леките им нюанси освежават тена и придават обем на устните. Не забравяйте да сложите любимия си продукт за устни в чантата си, преди да излезете от къщи, за да актуализирате блясъка си през целия ден.

Още: Наистина ли чаят от лайка помога при безсъние - отговор от диетолог

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес