Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се предпазим от увисването на гърдите

17 март 2022, 11:30 часа

Гърдите са една от най-привлекателните части на женското тяло. Те са и една от най-деликатните зони, чиито форма, структура и вид се влияят от много и различни фактори. Размерът им обикновено зависи от генетичната наследственост, но страничните фактори, като отслабване или напълняване, хормоналните промени, бременност и стареене, често оказват негативно влияние върху тях, вследствие на което те увисват и губят своята форма.

Гърдите са съставени от жлези и мастна тъкан, между които има и връзки, които поддържат тяхната форма. С годините, гърдите започват да се отпускат, кожата не е така еластична и те започват да увисват. И за да предотвратим или да забавим този процес, е добре навреме да предприемем някои мерки.

Упражненията, които са насочени към горната част на тялото, са много подходящи, за да поддържате бюста си стегнат и да предотвратите отпускането на мускулите. Редовните тренировки с правилно подбраните тежести ще ви помогнат да поддържате добра форма, да предотвратите увисването на бюста и да запазите телесното си тегло стабилно.

Най-добрият начин е да включите в програмата си за тренировка упражнения като лицеви опори, вдигане на тежести от лежанка и всички други подходящи за горната част на тялото ви. Както знаем, прегърбената и неправилна стойка оказва вредно влияние върху гръбначния стълб, а оттам и до редица проблеми с опорно-двигателния апарат. Редовните тренировки, не само ще стегнат гърдите, но и ще ви помогнат да поддържате добра и правилна стойка, което също от своя страна влияе на вида на бюста ви, а и на здравето като цяло.

Подходящият сутиен е още нещо много важно за красивия и стегнат бюст. Ето защо, момичетата още с навлизането си в пубертета, трябва да започнат да носят сутиен, съобразен с формата и размера му. Правилният сутиен, трябва да приляга плътно, да е удобен и да е с правилния размер, защото с годините или при промяна в теглото, той може да е по-стегнат и да ви е неудобен или да е с по-голям размер и да седи грозно. Ето защо е важно да подбирате правилния размер, направен от мека и деликатна към гърдите ви материя.

Цигарите са още един много важен фактор, който влияе на състоянието на гърдите. Изследвания са доказали, че цигарите, допринасят за увреждането на молекулите в съединителната тъкан, чрез които се синтезират колагена и еластина в  цялото ни тяло. Това от своя страна оказва вредно влияние върху кожата и на гърдите, което води и до тяхното увисване. Ето защо специалистите съветват жените да откажат цигарите.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес