Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се грижим за кожата над 50 след плаж в 3 стъпки?

26 юли 2024, 21:12 часа

Едно от най-хубавите усещания е как се чувстваш след ден, прекаран на плажа. Може би кожата ви изглежда топла и златиста, нямате слънчево изгаряне, умът ви е отпуснат и спокоен и може би една добра книга е завършена. Освен това, ухаете на солена морска вода и косата ви е образувала красиви плажни вълни, след като сте прекарали време във водата.

И докато поглъщането на малко витамин D може да ви накара да се почувствате спокойни, магнетични и уверени, то също така може да накара кожата да се почувства твърда и суха. Ето защо е важно да имате рутинна грижа за кожата след плажа, особено ако имате зряла кожа.

Какво представлява рутинната грижа за кожата след плаж?

Накратко, това е точно както звучи: рутинна грижа за кожата, която правите, след като сте прекарали време на плажа (или край басейна). Основната цел е да се отърве кожата от всякаква мръсотия, пот и мазнина, които може да са се натрупали, докато сте се припичали на слънце, а също и да се възстанови хидратацията, тъй като солената вода и топлината могат да дехидратират кожата.

Грижа за кожата: Ето как да изберете слънцезащитен крем според типа кожа

Рутинна грижа за зряла кожа след плаж: Стъпка по стъпка

Стъпка 1: Почистете

Може би си мислите: „Как мога да си измия лицето, ако нямам вода под ръка?“ Всъщност е доста просто! Благодарение на създаването на мицеларна вода, течен почистващ препарат, който не е необходимо да се изплаква, можете да отървете кожата от потта и мръсотията мигновено. Дръжте мицеларна вода с компактен размер в плажната си чанта, заедно с няколко памучни тампона. Просто нанесете няколко капки мицеларна вода върху памучния тампон и внимателно разтрийте върху кожата, за да премахнете грима, слънцезащитния крем, маслото и др.

Правилните грижи за кожата след морето

Стъпка 2: Добавете хидратация

Ако искате да почувствате, че кожата ви е потопена в хидратация, обърнете се към старата надеждна хиалуронова киселина. Телата ни естествено произвеждат хиалуронова киселина, но нивата могат да се изчерпят с напредване на възрастта. Хиалуроновата киселина е мощен овлажнител, което означава, че привлича и задържа вода в кожата, което води до много хидратация. Смятаме го за супергероична съставка за грижа за кожата и може да направи чудеса за зрялата кожа.

Стъпка 3: Овлажняване

Не на последно място е важно да овлажнявате кожата си след плаж. Нанесете хубав, охлаждащ овлажнител, за да подхраните кожата си и не забравяйте за шията и гърдите си. Хидратиращият крем ще предотврати това нежелано усещане за суха, супер опъната и твърда кожа. Ако сте склонни лесно да изгаряте, препоръчваме ви да потърсите овлажнител с алое вера, който да успокоява и охлажда.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес