Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разберете, че имате ДИСБАЛАНС във връзката си

03 февруари 2022, 14:20 часа

В началото всяка връзка започва с цветя и рози. Периодът на „медения месец“ продължава различно при връзките, но поставя дългосрочни очаквания, които понякога се провалят на по-късен етап. Ето как да разберете, че енергийно с партньора ви не си пасвате и може да очаквате непредвиден дисбаланс в отношенията си.

Тайната на стабилната връзка

Необяснимото

Ако чувствате сякаш от никъде променяте отношението си към този човек и започвате да подозирате чувствата си към него, то вероятно във вас цари колебание. Това може да се дължи на небалансирана енергия между вас. Ако единият партньор е по-настойчив и по-упорит в чувствата си, то на енергийно ниво, другият се „отблъсква“ от тази енергия и става по-обран и затворен.

Не можете да решите проблемите

Ако споровете ви са като глас в пустиня и не стигат до консенсус или решение, то отново вие не можете да намерите пътя си един към друг.  Дори в думите си може да имате разминаване и неразбиране. Единият спори на друго ниво, а другият въобще не разбира неговия език.

Демотивация

Ако половинката ви не ви мотивира с действията си, или напротив – дори ви демотивира, то можете да се окажете в депресивна ситуация в живота си и да не виждате сигурност в него и в бъдещето. Това често се случва, когато двама души не гонят една и съща цел или не са близко в кариерата си. Целите на единия могат да се струват като глуповат и за другия, което действа обезсърчаващо и може да не откривате подкрепа или споделеност на успехите си.

Предразсъдъците, които пречат на една връзка

Познати

Когато няколко фактора започнат да се задълбочават, то вие рискувате да се отдалечите от половинката си. Вместо да се намирате във фазата на меден месец, може да започнете да се държите студено и да построите „защитна стена“ за чувствата си. Тогава ставате двама познати, приятели, но не и любовно обвързани партньори.

Тогава е време да се запитате дали реално можете и искате да продължите отношенията си с този човек. Претеглете качествата, недостатъците и начините, по които се чувствате с половинката си. Ако искате да работите над подобряването на взаимоотношенията си, то потърсете помощ от специалист, който да ви даде нужните насоки над какво трябва да работите. Това разбира се, трябва да стане с взаимни усиля и желание.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес