Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да привличаме пари в живота: 7 прости начина, които работят за всеки

25 юни 2024, 22:20 часа

Много от нас са израснали с дълбокото убеждение, че парите са зло, че е невъзможно да се забогатее честно и че няма достатъчно пари за всички, защото богатството е привилегия на избраните. Съвременните психолози уверяват, че нещата стоят точно обратното и да увеличите финансовото си благосъстояние може, само като промените начина си на мислене. Да опитаме ли?

Реклама

1. Спрете да мразите парите

Самокритикувайте се, ако забележите раздразнение от чуждия успех, ако се уловите, че се страхувате да не останете без препитание или си мислите, че големите пари не са за вас. Тази техника ще развие у вас условен рефлекс и постепенно ще премахне негативните нагласи от подсъзнанието ви.

2. Опитайте се да не се занимавате с пари

Просто се накарайте да повярвате, че животът ще ви даде всичко, от което се нуждаете, и се отпуснете. Според закона за привличането парите бягат от този, който ги преследва, и, обратно, привличат този, който е вътрешно хладен. Представете си, че парите няма да дойдат при вас. Не се привързвайте към резултата. В края на краищата, дори нищо да не се случи, вие ще си останете същият човек и няма да се вайкате, да се мразите и самочувствието ви няма да спадне.

10 съвета от нашите баби за привличане на пари

3. Нарисувайте във въображението си образа на богатото си аз

Вживейте се в този образ в съзнанието си, привържете се към него и започнете да се държите така, както бихте се държали, ако имахте много пари. Запомнете правилото: нивото на вашите доходи е равно на нивото на вашето достойнство. Дръжте се така, сякаш сте достойни за добра заплата и скъпи подаръци. Не се страхувайте да ходите в скъпи ресторанти, магазини, не се задушавайте пред влиятелни хора.

4. Обръщайте внимание на начина, по който пазарувате

Избирате ли това, което наистина ви харесва, или всеки път се опитвате да спестите пари? Ако вариантът ви е вторият, едва ли ще привлечете големи пари в живота си. В края на краищата всеки път показвате на Вселената, че сте бедни, и тя мълчаливо се съгласява с вас. Не харчете последното за маркова чанта, просто започнете да купувате храна и дрехи малко по-скъпо, посещавайте магазини от по-високо ниво. И най-важното, никога не казвайте: "Това е твърде скъпо за мен", "Не мога да си го позволя".

5. Накарайте себе си да повярвате, че сте богати

За целта използвайте друга полезна техника. Сложете в чантата си сума, равна на половината от средния ви месечен доход, и отидете да пазарувате с нея. Пробвайте скъпи рокли, обувки, панталони, разглеждайте интериорни елементи, които бихте могли да си купите с тази сума, но не купувайте нищо.

Кажете си: да, мога да си купя това точно сега, имам достатъчно пари, просто не искам. Периодично отваряйте портфейла си, докосвайте парите с ръце, сякаш за да потвърдите думите си. Правете това упражнение няколко пъти в месеца, по-късно можете да използвате банкова карта и отпечатан чек с голяма сума.

4 ритуала за привличане на повече пари в живота

6. Предприемайте действия

Ако имате идеи как да увеличите доходите си, не чакайте времето, а предприемете стъпки към богатството. Вселената е изобилна и ще ви даде всичко, което искате, просто трябва да ѝ покажете, че имате сериозни намерения да забогатеете.

Отговорете на въпросите: Опитвали ли сте се някога в живота си да реализирате сериозни доходи? Полагали ли сте достатъчно усилия, за да постигнете целта си, или сте се отказвали по средата на пътя? Не забравяйте, че не е достатъчно само да мечтаете за пари, а трябва да действате.

7. Изградете богатството си

Ако се огледате наоколо, бързо ще разберете: "Хората, които изгарят в работата, забравяйки за личния си живот, рядко са богати." Което означава, че правилото "Колкото повече работиш, толкова повече пари имаш" не работи. Ако някога при вас са идвали големи пари, може би сте забелязали, че те са идвали в момент, когато сте били в състояние на щастие и игривост. Ето защо такива пари често се наричат лесни пари.

Опитайте се да възпроизведете такова състояние, като се потопите в радост, любов, станете отворени за всичко ново, избавите се от тревогата и паниката. Това състояние ще ви позволи да привлечете всички блага на света, не напразно казват за богатите хора: "Те имат богатство". Накарайте се да повярвате, че вътрешното ви състояние е равно на финансовото ви състояние, и парите ще потекат към вас като река.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес