Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да подредим кухнята за есента според фън шуй?

30 август 2024, 13:50 часа

Кухнята е мястото, където готвим и съхраняваме храната и мястото, където храним себе си и семейството си. Това е и мястото, където се извършва алхимията на превръщането на съставките в храна и следователно представлява нашето здраве, ресурси и просперитет, казва експертът по фън шуй Анджи Чо. Въпреки че може и да не го осъзнаваме, забързаното ни ежедневие често рефлектира в домашната ни среда и с отминаването на лятното спокойствие започва вълна от безпокойство, особено за родителите.

Вижте още: Лесен трик, с който разберете дали вашият зехтин наистина е екстра върджин

Представяме ви 5 съвета, които ще ви бъдат полезни тази есен.

1. Почистете работните повърхности

Нищо не помрачава настроението така, както да се приберете в кухня с мръсни работни повърхности, пълни с произволни предмети. „Важно е да забележите какво пренебрегвате, когато става въпрос за фън шуй“, казва Чо. Като поддържате работните си повърхности чисти, е по-вероятно кухнята ви да носи усещане за лекота, а не за безпокойство или разочарование.

Ако сте склонни да изложите няколко уреда за готвене на плотовете си, да речем блендер, фритюрник и тенджера, полезно е да посочите това, което използвате редовно, и да съхранявате останалото в шкаф.

2. Скрийте ножовете

Една фън шуй грешка, която много хора несъзнателно правят през годините, е винаги да държат ножа на готвача върху дъската за рязане, дори след като е бил измит.

„Във фън шуй острите предмети като ножовете представляват ша или изтощаваща живота енергия, така че е най-добре да ги скриете“, казва Лаура Серано, сертифициран майстор по фън шуй.

3. Подчертайте сутрешните намерения

Фън шуй не винаги се отнася до физическата практика на почистване, организиране и декориране, може да се отнася и до ежедневни ритуали. Чо препоръчва да зададете съзнателно сутрешно намерение в кухнята си, за да започнете деня си правилно.

„Всяка сутрин, когато отидете да затоплите вода за чай или кафе, можете да създадете момент за себе си, като съзнателно изберете начина, по който искате да премине денят ви, и след това да преминете през останалата част от деня с това намерение“, казва тя.

4. Добавете живи растения

Независимо дали става дума за цветя, любимия ви сукулент или друго растение, което обичате, внасянето на жива зеленина в кухнята ви е чудесен начин да практикувате фън шуй.

„Живите зелени растения са елемент от дървото и придават на вашата кухня доброта, растеж и гъвкавост.“ Билките също имат допълнителното предимство да допълват вашето готвене", добавя Чо. Въпреки това, уверете се, че тези билки са здрави и процъфтяващи или могат да имат обратен енергиен ефект.

5. Покажете плодовете

Освен че добавят естетически приятен ефект към вашия плот, плодовете не само увеличават шансовете ви да посегнете към здравословна закуска, но също така позволяват на силите на фън шуй да превземат.

„Поставете 3, 6, 8 или 9 портокала или всеки друг плод в купа наведнъж“, казва Серано.

Във фън шуй числото 3 означава да живееш щастлив живот, 6 означава щастие, 8 изобилие и 9 дълголетие.

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес