Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да направим домашния офис толкова уютен, че работата да върви по-бързо и по-леко

05 май 2022, 11:35 часа

Променете околната среда

Често избираме неподходяща среда за офис у дома, като например спалняте - ако решите да работите от вкъщи в нея, вероятно ще се чувствате по-мързеливи, а ако седнете във всекидневната, ще бъдете твърде изкушени да включите телевизора.

Най-доброто, което можете да направите за себе си, е да промените средата. Например сложете бюрото си в хола до прозореца. А най-добре ще е ако имате отделна стая, която се предвидили за домашен офис - смяната на позициите може да направи чудеса за активиране на мозъка.

Целогодишни растения, които са подходящи за дома и офиса

Сменете цвета на стените

Без да осъзнаваме цветовете могат да ни пречат. Ако сте отегчени, когато влезете в стаята, тогава се нуждаете от промяна. Затова и изберете по-продуктивни цветове. Например небесно синьо или меко жълто са някои добри варианти за повишаване на фокуса.

Осигурете достатъчно естествена светлина

Тежкото осветление, както и прекалено лекото, няма да ви помогнат. Ако установите, че не сте особено продуктивни, помислете за добавяне на естествена светлина. Преместете се по-близо до прозореца, вдигнете щорите и дръпнете пердетата.

Пренаредете мебелите и вещите си

Както споменахме, преместването на бюрото до прозореца може да бъде първият ви ход, но оттам трябва да продължите с всичко друго. Може би имате нужда от по-удобни стол и бюро, или може би имате нужда от библиотека наблизо, за да се чувствате по-вдъхновени или ароматен дифузер или свещи на бюрото, които да внасят спокойствие. 

Неща, които съсипват репутацията ви в офиса

Персонализирайте пространството

Превърнете вашето офис пространство в нещо лично. Както в офиса си личи кое е вашето място, така вие трябва да украсите и вашето работно пространство. Сложете си растения и снимки на любими хора, както и вашите предпочитани канцеларски материали.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес