Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да махнем лошата и да привлечем положителната карма?

24 март 2022, 20:19 часа

„Лошата карма“ не означава предопределена съдба, от която няма изплъзване, а е резултат от натрапчиви мисли и погрешни действия. Оттук следва, че е напълно възможно кармата да бъде изчистена от негативната й част. Това е огромно предизвикателство, което изисква много волеви усилия, които не всеки е склонен да проявява. За онези обаче, които твърдо са решили да превърнат лошата си карма в добра, следните препоръки ще бъдат несъмнено от полза.

Превръщане на лошата карма в добра

Първо, замислете се кой и по какъв повод сте обидили неоснователно в афектирано състояние или дългосрочно сте разочаровали до степен да ви ненавиждат и да ви желаят злото. Поискайте искрено прошка без значение колко значителен ви се струва конфликтът между вас или е просто недоразумение. Така ще пречистите душата си от негативно събрана енергия и ще се отворите към позитивна такава.

Уроците на кармата според зодията. Вижте своите - I част

Второ, придържайте се винаги към истината, защото твърдейки неистини, евентуалните краткосрочни ползи от това няма да променят схващането на околните, че сте измамник – човек, на когото по принцип не бива да се вярва и следователно – не може да се разчита. Казвайки истината и действайки според нея, вие ще живеете в хармония с околните (близки, приятели, познати), а кармата ви ще бъде завинаги изчистена.

Трето, дарявайте околните с разбирателство, добронамереност и обич и така ще инициирате у тях реципрочно чувство на обич и доверие, за което ще ви благодарят, а вие – от своя страна – ще се почувствате истински щастливи.

Четвърто, не се оставайте да ви „носи течението“, обзети от безразличие към случващото се с вас или/и около вас! Свикнете да си поставяте ежедневно цели – нека те да бъдат простички в началото. Така ще се настроите към преследване на глобални цели, изпълнението на които ще ви постави в категорията на щастливите, позитивно ориентирани хора, а „лошата карма“ ще остане в миналото.

Как да четете уликите на съдбата

Пето, преследвайки целите си, независимо от техния характер и значимост, проявявайте търпение и настойчивост в планираните си действия. Не падайте духом, ако нещата не се подреждат веднага, както сте замислили; запазете спокойствие и останете на всяка цена позитивно настроени – това е ключът, за да получите така желаното удовлетворение, когато реализирате целите си. А кармата ви ще бъде изчистена!

Шесто, не се подавайте на униние и негативизъм, когато неприятностите следват една след друга. Запазете присъствие на духа и вярвайте в благоприятния изход. Мислете позитивно в дългосрочен план и така ще отблъснете негативната енергия и ще привличате от Космоса позитивната такава.

Обобщено, ако не се мобилизирате да инициирате позитивни нагласи в себе си, вие ще се окажете с перманентно намалена жизненост и неспособност да се предпазите от нашествието на негативна енергия в душата ви! Позитивната нагласа означава да бъдете обичливо, благонамерено и търпеливо настроени към околния свят, което ще ви гарантира „чиста“ от негативизъм карма и щастлив житейски път!

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес