Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да махнем лак без лакочистител

26 август 2024, 07:00 часа

Случвало ли ви се е да се озовете в ситуация, в която трябва спешно да премахнете лака от ноктите си, но нямате лакочистител под ръка? Макар и това да изглежда като истинско предизвикателство, има няколко домашни метода, които могат да ви помогнат да се справите с тази задача. В тази статия ще ви представим някои алтернативни начини за премахване на лак за нокти, използвайки продукти, които вероятно вече имате у дома.

Методи за премахване на лак без лакочистител

1. Алкохол

Ако нямате лакочистител, алкохолът е един от първите продукти, към които можете да се обърнете. Много от нас разполагат с денатуриран алкохол или продукти, които го съдържат, като парфюм, дезодорант, дезинфектант за ръце или спрей за коса. Дори алкохолни напитки с висок градус като водка, джин или ракия могат да свършат работа. Потопете ноктите си за около 10 минути в избрания продукт, след което използвайте пила, за да отстраните лака. Макар този метод да изисква малко повече време и търпение, той може да бъде ефективен, особено ако повторите процедурата.

Лакочистителят може да бъде верен помощник в домакинството

2. Паста за зъби

Друга изненадваща алтернатива за премахване на лак е пастата за зъби. Използвайте чисто бяла паста за зъби и нанесете малко количество върху ноктите си с помощта на стара четка за зъби или парче плат. Ако добавите малко сода бикарбонат към пастата, това ще ускори процеса и ще ви помогне да премахнете лака по-бързо.

паста за зъби

3. Оцет и лимонов сок

Комбинацията от бял винен оцет и лимонов сок също може да ви помогне да се справите с лак на ноктите. Оцетът е естествена киселина, а лимонената киселина от лимона засилва неговото действие. За най-добри резултати, накиснете ноктите си в тази смес за 10-15 минути, преди да започнете да търкате лака.

4. Лак върху лак

Друг интересен метод е да използвате нов слой лак за нокти, за да премахнете стария. Изберете по-гъст лак, който не съхне твърде бързо, и нанесете слой върху стария лак. След това бързо го отстранете с кърпа. Ако забележите остатъци, просто повторете процедурата.

11 необичайни приложения на лакочистителя за нокти

5. Зехтин

Зехтинът е една от най-щадящите опции за премахване на лак. Нанесете малко количество зехтин върху памучен тампон и го задръжте върху ноктите си за 5 минути. Въпреки че този метод може да не е толкова ефективен като другите, той не само няма да увреди ноктите ви, но дори ще ги подхрани и заздрави.

Лакочистителят не е единственият начин да премахнете лак от ноктите си. С помощта на някои леснодостъпни продукти като алкохол, паста за зъби, оцет или дори зехтин, можете успешно да се справите с тази задача. Въпреки че тези методи може да изискват малко повече търпение, те са отлични алтернативи, когато нямате лакочистител под ръка. Следващия път, когато сте в нужда, опитайте някой от тези методи и се уверете сами колко ефективни могат да бъдат.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес