Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен е точния час, в който се решава успешен ли ще е деня ви

19 октомври 2024, 21:00 часа

Ако сутринта започне напрегнато, денят ще е труден. Това не е глупав знак, доказаха учените. Те разбраха точния час сутрин, който определя положителен или отрицателен тон за целия ден.

Всеки е имал лоша сутрин: разлял е кафе или е забравил нещо важно и е трябвало да се върне, изпуснал е автобуса или всичко се е разпаднало у дома. Но доколко такъв неуспешен старт на деня влияе върху по-нататъшните събития?

Учени в САЩ установиха кое оказва влияние. Те проведоха проучване сред американци и дори изчислиха конкретното време, което определя тона на целия ден.

Още: Лекар: Какви трябва да са стойностите на кръвната захар сутрин на гладно

 

Предвестници на лошия ден

Изследователите интервюираха няколкостотин души и установиха, че ако денят не започне с приятни събития, а нещо се обърка, тогава за 86% от участниците в експеримента денят ще бъде напълно провален. Ето най-честите сутрешни събития:

·       физически дискомфорт при събуждане (35%),

Още: Сутрешен ритуал: 5 продукта, които идеално допълват кафето

·       главоболие сутрин (29%),

·       не могат да намерят ключовете си дълго време (26%),

·       забравили мобилния си телефон у дома (25%).

·       свършила тоалетна хартия (22%),

Още: За какво помага по една лъжица мед сутрин

·       проспал будилника (19%),

·       Смартфонът не се е зареждал през нощта (18%).

 

Изследователите също така установиха, че дори лошото настроение на партньора сутрин може да бъде заразно. Тези сутрешни проблеми имат далечни последици. 48% от респондентите казват, че са отменили или променили плановете си за деня или изобщо не са отишли ​​на работа след такива сутрешни „проблеми“.

 

Точното време определя целия ден

Проучването анализира и връзката между качеството на съня и начина, по който ще протече деня. 71% от участниците в експеримента нарекоха сутринта и деня нещастни, ако са спали лошо или малко през нощта, и признаха, че качеството на съня определя колко добре ще премине целият ден. Добрият сън ви помага да се справите по-добре с потенциалните проблеми, които възникват сутрин.

Оказва се също, че има точно време, което определя настроението за целия ден. Дали денят ще бъде успешен или не, може да се оцени по това как се чувствате в 8.36 сутринта. Ако нищо не развали настроението ви в този момент, можете да разчитате на факта, че най-вероятно следващите събития вече няма да ви разстройват и денят ще се окаже доста успешен.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес