Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изсипете това в тоалетната вечерта и на сутринта няма да има и следа от лошата миризма

27 октомври 2023, 21:44 часа
Реклама

Хигиената на банята и тоалетната трябва да е безупречна, защото без правилно почистване се появява мръсотия, размножават се бактерии и дори може да се появи мухъл. И като цяло резултатът е неприятна миризма.

Често срещан проблем е именно лошата миризма, която предизвиква негативни емоции. За да премахнете този проблем, можете да използвате необичайно лекарство - мая.

Трикове за премахване на лошата миризма

За да създадете ефективна смес, ще ви трябва кубче мая, която не само може да премахне неприятните миризми, но и да осигури по-голяма чистота.

Защо хитрите домакини всяка вечер слагат скилидка чесън в тоалетната?

Процедурата е следната:

  1. Изсипете вряща вода в чаша.
  2. Поставете кубче мая в чашата.
  3. Изчакайте, докато маята увеличи размера си и след това изсипете съдържанието в тоалетната чиния.
  4. Оставете продукта да действа цяла нощ.
  5. На следващата сутрин просто изплакнете маята с вода.

Освен това можете да използвате и суха мая, която трябва да се разтвори във вряща вода и да се добави 1 чаена лъжичка гранулирана захар. Важно е да оставите продукта да подейства поне 8 часа, за да постигнете желания ефект.

Но ако миризмата е упорита, тогава кафето ще се справи с нея. Стар трик: утайката от кафемашина помага при почистване на банята. Силният аромат на кафето преодолява всякакви миризми. Можете също така да излеете порция кафе в тоалетната и да пуснете вода след няколко минути или веднага. Този метод е лесен за приложение, особено когато гостите са на прага на дома ви и трябва да намерите бързо решение за справяне с неприятната миризма.

тоалетна

Освен тези методи има и още няколко ефективни трика като за целта не е необходимо да закупувате скъпи и токсични препарати.

Друг вариант е просто да изсипете половин чаша течност за миене на съдове. Изчакайте около 10-15 минути, преди да добавите литър много гореща вода. Оставете всичко за около 30-45 минути. Това просто решение е идеално за възстановяване на блясъка и премахване на всички дразнещи миризми.

Друг вариант е да поставете чаша сода бикарбонат на рафт в банята или над канала. Този продукт е нетоксичен и можете безопасно да го използвате за почистване на дома си дори ако имате деца и домашни любимци. И не забравяйте да сменяте содата в купата веднъж месечно.

Лимон - този цитрусов плод перфектно премахва упоритите миризми и освежава банята за дълго време. Просто нарежете лимон и го поставете в помещението. Той ще послужи като идеален домашен освежител за въздух (трябва да се сменя веднъж седмично).

Още: Тоалетната ще стане бяла като сняг, ако изсипете това в нея

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес