Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Излъскайте пода в кухнята до блясък само с две прости съставки

19 август 2024, 19:18 часа

Подът в кухнята трябва да се почиства постоянно, тъй като се замърсява по-често. По този начин не само ще запазите чистотата в дома си, но и ще предпазите новия кухненски под или ще удължите живота на съществуващия.

Още: Кога не е нужно да загрявате фурната

Ако не сте сигурни какво е най-добре за вашия кухненски под, ви предлагаме да опитате решение „Направи си сам“.

Как да почистите кухненския под със сода за хляб или сол и оцет

Този почистващ разтвор работи добре за всички видове кухненски подове с изключение на естествен камък и твърда дървесина.

Комбинирайте 1/2 чаша вода, 1/2 чаша препарат за миене на съдове, 1-2/3 чаши сода за хляб или сол и 2 супени лъжици дестилиран бял оцет.

Разбъркайте, докато съставките се разтворят. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор и напръскайте пода на малки части, след което го изтъркайте с моп. Накрая минете с кърпа, напоена с топла вода, за да отстраните остатъците от почистващия препарат и всички замърсявания. Не пропускайте изплакването, защото ще останат трудно отстраними петна от содата за хляб.

В допълнение към този метод, можете да използвате препарат за миене на съдове. Той е много ефективен за устойчиви подови настилки като линолеум и винил, а също така работи добре и върху керамични плочки.

Просто добавете 1 или 2 супени лъжици препарат за миене на съдове към 1 литър топла вода и разбъркайте, докато съставките се смесят.

Още: Вашата кухненска кърпа може да е развъдник на E. Coli: Вижте как да се предпазите

Използвайте разтвора за почистване на кухненския под. Не го използвайте за дървени подове, тъй като те могат да се изцапат или изкривят от излишната влага. Ако имате ламиниран паркет, първо погледнете съветите на производителя. Повечето ламинати не понасят прекомерна влага.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес