Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгаряне на мазнини: храни, които ви помагат да отслабнете

24 август 2024, 14:33 часа

„Какво трябва да ям, за да отслабна?“ — пита се почти всяко момиче, преди да хапне поредната кифла. Оставете кифлата настрана, ние имаме отговора на вековния въпрос! В списъка по-долу ще откриете кои са храните, които ще ви помогнат да постигнете перфектната фигура.

Орехи

Орехите съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат за задействане на процеса на изгаряне на мазнини и забавят процеса на съхранение на калории. Така че това е не само вкусна, но и здравословна закуска, буквално ще ядете и ще отслабнете.

Кисело мляко

Изследванията показват, че млечните продукти помагат при отслабване. Въпреки това си струва да се разбере, че тези продукти трябва да бъдат естествени и нискокалорични. Доказано е, че хората, чиято диета включва ферментирали млечни продукти, като кисело мляко (което е взето като проба в изследването), отслабват значително по-бързо. Също така си струва да се има предвид, че консумацията на висококалорични храни като сирене трябва да бъде сведена до минимум.

5 храни, които са истински враговете на всяка диета

Скариди

Този продукт  на практика е  кралят в нашия списък. Диетолозите винаги съветват тези, които губят тегло, да включват морски дарове в диетата си, особено да обръщат внимание на скаридите. Те съдържат астаксантин, вещество, което придава на тези ракообразни фантастичния цвят и способността на тялото ни  да  използва мазнини вместо въглехидрати за гориво. Между другото, астаксантинът ще бъде особено полезен за тези, които спортуват. Ускорява значително изгарянето на мазнините.

Яйца

Яйцата съдържат много витамин D и е научно доказано, че жените с дефицит на този витамин са по-склонни към затлъстяване. Учените твърдят още, че дефицитът на този витамин води до появата на корем, който не харесваме и трудно премахваме.

19 храни за отслабване, които да включите в диетата си

Подправки

Канелата има термогенни свойства, които стимулират метаболизма ви, а лютите чушки съдържат съединение, наречено капсаицин, което повишава телесната температура и кара сърцето ви да бие по-бързо, което също води до по-бърз метаболизъм. Доказано е, че пикантната храна продължава да стимулира метаболитните процеси дори три часа след хранене.

Мазни риби

Разбира се, името не звучи като най-диетичното нещо, но такава риба наистина може да ви помогне да загубите няколко излишни килограма. Факт е, че съдържа здравословни мазнини, които засищат тялото за дълго време, а също така намаляват нивото на лептина, хормона на глада. Така че сега нашият избор е сьомга и скумрия.

Броколи

Ако все още не сте се влюбили в него, тогава побързайте, защото това е невероятно полезен продукт. Прогонете всички стереотипи и погрешни схващания и яжте броколи с удоволствие. Съдържа малко калории, но благодарение на бавнорастящите мазнини, които съдържа, след обяд с това чудодейно зеле чувството на глад няма да посети ума и стомаха ви дълго време.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес