Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избор на цвете според зодията

12 октомври 2020, 10:34 часа

Много хора обичат да четат хороскопи и това не е странно. Човекът винаги се е стремял да научи непознатото, да разплете съдбата си. Хороскопите (за тези, които вярват в тях) помагат да се ориентирате в живота. И какви цветя са подходящи за различните зодии от Зодиака? В крайна сметка да имате в къщата си растения, които принадлежат на вашата зодия е много приятно и плюс това определено няма да сгрешите с избора на цветя за празника.

Ето и кои цветя на кои зодии подхождат:

Овен

Овенът е страстен, целенасочен характер. Това е огнен знак и затова изборът на цветове с червени нюанси ще е правилен. Например, те ще се зарадват на букет от рози, анемони (съсънки) или лалета.

Телец

Те не понасят шумни компании, романтични са и обичат природата. Представителите на тази зодия ще са доволни от леки, нежни цветя, като кокичета, незабравки и момина сълза.

Близнаци

Те се стремят към положителна промяна. Подарете им букет от голямо разнообразие цветя. Добър избор са божури, рози, теменужки. Цветовете може да са: лилави, бели или сини тонове.

Рак

Подобно на представителите на самата зодия, цветята, които им подхождат, са мистериозни, с изящен аромат. Това могат да са големи бели кали, лилии и водни лилии.

Лъв

Всички знаят, че Лъвът е Царят на зверовете, така че цветята трябва да са в голям мащаб: свежи, големи, стилни. Например гладиоли, рози, хризантеми. Всички те са подходящи.

Дева

Това са практични хора, които не изискват твърде много внимание и предпочитат евтини, но изтънчени подаръци. Астрите, мимозите и карамфилите са добър избор.

Везни

Момичетата Везни от тази зодия са романтични и мечтателни, предпочитат сладки аромати, което обяснява любовта им към розите и фрезиите.

Скорпион

Родените под този знак имат ярка външност и решителен характер, винаги упорито постигат целите си. Предпочитат ярки цветове като жълти и кървавочервени рози.

Стрелец

Те са весели и оптимистични, живеят за днес и са възхитени от новия ден. Лалетата, нарцисите, фрезиите са отличен избор.

Козирог

Много целенасочен и практичен, донякъде консервативен в предпочитанията си. Нежните розови карамфили и хризантеми могат да очароват представителите на тази зодия.

Водолей

Това е зодията характеризираща свободолюбивите и независими хора. Тези, които знаят, какво искат и не седят без работа. Екзотични растения като протея, антуриум и кали са идеални за тях.

Риби

Донякъде студени и откъснати, модните тенденции не са важни за тях, следователно съставът на цветята трябва да е скромен, но в същото време, подбран с вкус. Основните фаворити, сред цветята им са лилии или орхидеи.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес