Гроздето е един от най-добрите приятели на женската красота

3932
Гроздето е един от най-добрите приятели на женската красота
Снимка: iStock

Днес искаме да ви дадем няколко причини да консумирате редовно този плод, тъй като той е здравословна и полезна храна за нашето здраве. Освен това той е незаменим помощник на женската красота!

Защо гроздето е полезно за кожата ни?

Доказано е, че гроздето помага за намаляване на сърдечносъдовите заболявания (понижава нивата на холестерола) и някои видове рак, като гърдата, дебелото черво и простатата. Въпреки това, ние ще се съсредоточим върху това да ви покажем основните предимства, които този плод има върху дермата:

Един от най-полезните плодове за здравето, които можем да консумираме

Гроздето е любим плод на много хора по света и у нас, като често се шегуваме, че още по-любим ни е в течната си и ферментирала форма.&n...

1. Детоксикираща сила.

Гроздето съдържа витамин А, В, С и Е, има фосфор, калций и йод. Това означава, че този плод е кралицата на плодовете за детоксикация, богати на витамини, поради което е много често да се появява в смесите, наречени "детокс".

По този начин детоксикиращата и пречистваща сила на гроздето помага да се премахнат всички онези замърсявания, които може да са се натрупали в кожата, придавайки й сияен вид, както и пречиства цялото тяло.

2. Свойства против бръчки.

Тъй като е храна, която стимулира детоксикацията на кръвта, тялото ни филтрира и премахва токсините и металите. Така вече има някои марки козметични продукти, които са решили да използват гроздето като основна активна съставка на продукта.

НИКОГА не консумирайте гроздето с тези 3 храни

Гроздето е един от най-вкусните и полезни плодове. Лошата новина е, че е сезонен плод и за съжаления няма как целогодишно да го поднася...

Гроздето съдържа полифеноли, мощни естествени антиоксиданти, които предотвратяват разграждането на производството на колаген и еластин в кожата ни. Това означава, че допринася за поддържане на еластичността и твърдостта на кожата, забавяне на естествения процес на преждевременно стареене и появата на бръчки.

3. Ексфолиращ характер.

Семките на гроздето, които често премахваме за да не ги поглъщаме, имат отлична ексфолираща сила за кожата. Освен че активират производството на колагенови и еластинови влакна, те обновяват клетките, като по този начин почистват кожата ни.

Не премахвайте гроздовите семки, тъй като ще загубите тази активна съставка.

4. Устойчивост срещу слънчевите лъчи.

Най-лесният начин да си изсушим грозде за СТАФИДИ

Стафидите са не само вкусни, но и полезни. Разбира се, ако имате възможност да похапвате домашно производство, това би било страхотно. ...

Доказано е, че някои от компонентите на гроздето предпазват кожата ни от слънчевите лъчи. По-конкретно, ние подчертаваме флавоноидите, тъй като те предпазват клетките на тялото от увреждане, което може да допринесе за развитието на увреждане, което може да допринесе за развитието на рак на кожата.

Ултравиолетовите лъчи, излъчвани от слънцето, предизвикват в нашите клетки възникване на вид оксидативен стрес, тоест химични реакции в ДНК на кожата ни, които могат да предизвикат непоправимо увреждане на кожните клетки. По този начин можем да потвърдим защитната сила на гроздето.

Ползите от гроздето са страхотни. Чрез тях можем да се насладим на тези предимства като храна, витаминна капсула или като приложение върху лицето или тялото чрез естествени процедури под формата на маски.

Насладете се на този плод през цялата година!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Неща в къщата, които трябва да бъдат скрити от любопитни очи

Враг в дома ви: защо това красиво цвете не трябва да се държи у дома

Виц за добро утро: Във Враца

Стихотворение на деня, 27 юни, от Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 27 юни 2024

Таро хороскоп за 27 юни 2024

Ако имате син, прочетете тази мъдра арабска притча

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 юни /валутен калкулатор/

Ако сложим гореща храна в хладилника - ето какво ще се случи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com