Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фън Шуй: Тези неща в коридора ви привличат нещастие в дома и живота ви

28 юли 2024, 18:32 часа

Сигурно сте чували за фън шуй , но знаете ли какво точно е? Това е древна китайска философия, която изучава влиянието на околната среда върху човешкия живот. Мнозина не знаят, че фън шуй буквално означава „вятър и вода“, което символизира хармонията и баланса между природните елементи и основната му цел е да създаде хармонично пространство, което насърчава благополучието, здравето и щастието.

Вижте още: 6 неща в къщата, които имат срок на годност и дори не сте знаели

Така че има съвети за най-добрия начин да спите, за да си починете добре, кои растения да държите в къщата, за да привлечете просперитет, как да подредите парите в портфейла, за да насърчите паричния поток и други подобни...

Говорейки за пространство, със сигурност сте наясно, че начинът, по който подреждате и се грижите за дома си, говори много за вас. Въпреки това, според фън шуй, има някои детайли в дома, които могат да направят разлика именно по отношение на вашето щастие, парични потоци и цялостно благополучие. И така, има някои неща, които никога не трябва да държите на входа на дома, защото носят "лош късмет"...

Дори и да не ви се струва особено важно, коридорът е едно от най-важните места в дома, според специалистите по интериорен дизайн и фън шуй. Така те откроиха някои предмети, които никога не трябва да държите на входа на къщата, защото са магнити за лош късмет .

Какви предмети никога не трябва да се държат в коридора?

Коридорът, както добре знаем, е първото нещо, което виждате, когато влезете в нечий дом. Именно затова той трябва да бъде внимателно обмислен и подреден, като в него не трябва да липсват предмети, които са функционални, но и естетически привлекателни, гласи фън шуй.

За съжаление коридорът много често е най-пренебрегваното място, много хора го превръщат в склад за дрехи и обувки. И за да не изглежда разхвърляно, домакините обикновено го украсяват с ваза със сухи цветя.

В азиатската философия мъртвите цветя са символ на смъртта, на практика магнит за лош късмет, особено когато са поставени на входа на къщата. Също така, фън шуй казва, че много често срещано растение в домовете ни, кактусът , се смята за символ на бедност и липса, следователно, поставен на входа на къщата, той може да привлече финансови проблеми.

Вижте още: Най-мръсните места в къщата, за които всяка домакиня забравя

Когато влезете в коридора, огледайте го добре. Забелязали ли сте черна или много тъмна рамка за картина, ваза или друг предмет? Експертите препоръчват да ги замените със светли или сини, както и кристални детайли. Черните и тъмните цветове са склонни да привличат гнева в къщата и да усилват отрицателната енергия, за разлика например от жълтото и зеленото, които предизвикват радост и благополучие . Ако нямате ярък предмет, който да замени черния, по-добре оставете пространството празно, отколкото да го запълните с негативизъм, според правилата на фън шуй .

Декоративни елементи

В много култури се смята, че огледалото може да „открадне“ душата . Затова се препоръчва да не го поставяте директно пред входната врата. Ако искате огледало близо до входа, поставете го така, че да не се отразявате директно в него, когато влезете. Ако огледалото е напукано или счупено, изхвърлете го незабавно, тъй като повредата може да причини злополука.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес