Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фън Шуй: Как да използваме елемента вода у дома за здраве, взаимоотношения и финанси

24 септември 2024, 15:00 часа

Водата, въпреки че с право се счита за основна движеща сила на живота, се използва доста внимателно, ако не и предпазливо, при обзавеждането на апартамент. Този най-мощен елемент се разкрива най-добре в къщата, в градината или на личен парцел, но дори и в обикновено жилищно пространство неговата сила е невероятно голяма. Парапсихологът Лина Черная ще ви каже как да го насочите във ваша полза за подобряване на вашето здраве, финансово състояние и личен живот чрез правилно разположение в интериора.

Водата в къщата се намира в северната част и е отговорна за кариерата на мъжете и благополучието в личния живот на жените. Ако огънят е проявление на ян, мъжката същност, то водата е ин, чисто женска ипостас. Представителите на всеки пол трябва да използват елементите по свой начин, а жените имат неограничена власт и сила тук.

Създаване на хармонично пространство

Още: Фъншуй: как да промените интериора си, за да подобрите живота си

За да бъде една жена щастлива, да получава всичко необходимо от живота и да може да се реализира във всяка област от живота си, тя трябва да обърне специално внимание на този елемент и да организира правилно пространството в дома си. Струва си да обмислите всеки малък детайл: както буквални източници, като банята, тоалетната и кухненския плот, така и предмети, които образно олицетворяват вода, като аквариуми, гардероби, огледала.

Двойствената природа на водата

Водата не само подхранва всички живи същества, може да угаси огън, да смила камъни, да позволява на дървото да расте и да дава енергия, но също така може да се превърне в огромна вълна, която помита всичко по пътя си. Ако една жена се справя добре с водата, тя е щастлива, просперираща, лесно получава пари, признание и държи на красотата си, каквато и да е тя.

Източник на енергия

Още: Как да подредим кухнята за есента според фън шуй?

Източникът на тази енергия започва с банята - място, където жената възстановява силите си и ежедневно възражда красотата си чрез грижа за себе си, любов и внимание. За да запази идеалната си форма за дълго време, банята, независимо от нейната конфигурация и размери, трябва да се поддържа в ред и чистота.

Ритуали за баня

За да черпи свободно сили от стихиите, е важно жената да не бърза да се къпе, а да го превърне в цял ритуал. Ароматни соли, всички видове масла, пени, висококачествена грижа и декоративна козметика, добри кърпи и, разбира се, топлина. Докато се къпете, опитайте се да се отпуснете колкото е възможно повече.

Тоалетна и кухня

Още: Какви фън шуй елементи трябва да има в кухнята, за да отслабвате?

Тоалетната също е важна част от водната стихия. Не забравяйте да я подредите по ваш вкус и позиционирайте всеки предмет така, че да е на удобно за вас място. Кухненската мивка, чаши, бутилки, кани, чайник, както за приготвяне, така и за кипене на вода, хладилник и шкафове със стъклени съдове също служат като физически контейнер за вода и могат да се превърнат в обекти на власт.

За да запазите здравето си за дълго време, изберете любимите си съдове от прозрачно стъкло и не позволявайте на никого да ги използва, особено ако сте разстроени или чувствате загуба на сила. Не е необходимо да ги поставяте отделно, но е по-добре да ги запазите лични. Никога не пийте и не яжте от напукани съдове – това отнема жизнената енергия. Ако любимата ви чаша или купа е повредена, увийте я в бяла вафлена кърпа или друго парче плат и я счупете в ъгъла на къщата и изхвърлете парчетата. Тогава късметът ще ви благоволи. Ако нещо се счупи случайно, вярвайте, че е за късмет и така ще бъде.

Огледала и прозорци

Между другото, прозорците, огледалата и други прозрачни повърхности също напомнят за вода. Важно е те да са без трайни петна, стружки, пукнатини и мръсотия. Това ще се отрази негативно на външния ви вид.

Във Фън Шуй се смята, че освен мислите и желанията, огледалата могат също така да концентрират и поглъщат енергия. Никога не поставяйте отразяващи повърхности срещу леглото: ако отразявате в тях в съня си, първо можете да се разболеете, след това да обеднеете, а когато огледалото е мътно и старо, това може дори да доведе до смърт.

Подобряване на материалното благосъстояние

Подобряването на материалното ви благосъстояние чрез водния елемент е възможно, ако започнете да съхранявате документи, свързани с пари или работа в стъклен шкаф. Стъклени (да не се бъркат с кристални) вази със свежи цветя на кухнята или масата за хранене ще ви помогнат да подобрите апетита си и да избегнете проблеми със стомашно-чревния тракт.

Предмети, символизиращи вода

Тези, които искат да внесат мир и креативност в живота си, трябва да помислят за закупуване на аквариум или вътрешен фонтан. Тези обекти, свързани с водата, имат магически сили, които могат да променят настроението и поведението ви.

Корали, раковини, парчета стъкло, намерени на плажа, въдици, лодки, котви, гребла и платна - всички тези предмети могат да се превърнат в символ на водата във вашия дом. Съзерцаването на тези обекти може да ви направи по-спокойни, разумни и добри.

Вода в интериора

Ако имате селска къща или дача, можете да организирате малко езерце там, където можете да се отдадете на размисъл и да попълните енергия. По отношение на цветове и текстури водата може да бъде представена по много широк и разнообразен начин. Към този елемент принадлежат всички нюанси на синьото, синьо-зеленото, бялото, сребристото и черното.

Излишна вода в къщата

Излишната вода в къщата може да се прояви под формата на сълзливост, лоши сънища, подозрителност, неспособност да се направи избор в решаващ момент и избягване на отговорност. За да смекчите това състояние на нещата, можете да балансирате елементите с метал и огън.

Начини за воден баланс

Ловец на сънища, поставен над главата на леглото с перли, седеф, лунен камък или аметист, може да помогне при кошмари. Ако поставите пирамида от черно или тъмно синьо стъкло на нощното си шкафче, можете да получите отговори на тревожните си въпроси насън. Висулка от розов кварц, носена по време на плуване, може да облекчи дори най-лошите главоболия, докато обеците от планински кристал могат да ви помогнат да покажете смелост и да ви помогнат да получите повишение.

източник: https://www.thevoicemag.ru/horoscope/weekly_main/fen-shuy-kak-ispolzovat-doma-stihiyu-vody-dlya-zdorovya-otnosheniy-i-finansov/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес