Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергийни вампири - 5 типа мъже, които ще изсмучат цялата ви сила

30 април 2022, 21:15 часа

Хармоничните взаимоотношения винаги трябва да се зареждат с позитивизъм, оптимизъм и енергия, но ако няма такива усещания и преобладава само емоционалното изгаряне, трябва да напуснете връзката. Най-често такъв силен дискомфорт се появява в тандем с енергиен вампир, такива мъже обичат емоционално да доминират над една жена, да пускат подигравки в нейна посока и да наблюдават нейната реакция.

Признаци на емоционален вампир:

  • След общуване с човек се усеща умора и се появява желание за сън.
  • Настроението бързо се променя към по-лошо.
  • Има желание буквално да се „яде или пие“
  • Тревожността нараства, гневът се повишава.
  • Общото здравословно състояние се влошава.
  • Преди да разработите стратегия за отбрана, е важно да проучите лично вашия „враг“.

Кои са петте зодии с мислене на жертва?

1. Нарцис

Този човек има само себе си на първо, второ и десето място. Целият свят е създаден за него и всеки трябва да го харесва. Ако една жена не изпълнява неговите искания (изисквания), той я „наказва“ с игнориране и негодувание.

С такъв мъж дори не можете да мислите за щастие и хармония.

2. Жертва

Тези зли хора са организирали заговор срещу такъв прекрасен човек като него. Точно това мисли жертвата, освен това той излъчва такъв мироглед, а жена му трябва да се съгласи с всяка точка на претенции към другите и да потвърди, че всеки иска само да му причини зло.

Такава атмосфера е изтощителна и дори най-обичащата жена бяга.

За да предотвратите емоционалния вампиризъм, е важно незабавно да изградите граници: „Нямам време“, „Хайде след това“, „Спри да хленчиш“. Спрете да съжалявате за тази глобална жертва.

3. Иска да има контрол

Такива мъже първо представят желанието си да контролират всичко и винаги като грижа за жената. Всъщност отначало ще има обаждания с въпроси кога да се приберете и много бързо те ще се превърнат в директни инструкции какво да правите, казвате и дори чувствате. Такъв контрол може да се превърне в унижение и тук просто няма смисъл да говорим за някаква хармония.

4 зодии, които често играят ролята на жертва

4. Бъбривец

Такива хора могат да говорят денонощно и това е изтощително. Те ще говорят с родителите си, приятели, съседи, портиера и след това ще решат, че все още не са казали всичко на партньора си. За да не слушате това, прекъснете човека и кажете директно, че имате две минути. Такива хора са откровено досадни, но няма вреда от тях.

5. Крал на драмата

Лесно е да направите от мухата слон и да убедите всички, че краят на света ще дойде след 15 минути. Мъжът планира катаклизми в главата си и ги излива върху жената. Тук също трябва незабавно да изградите рамка. Веднага кажете, че не възнамерявате да слушате този негатив.

Партньорът в живота трябва да се избира много внимателно. Разбира се, може да не обмислите веднага всички нюанси на характера, но трябва да знаете как да защитавате границите си, да не позволявате на мъжа да ви потиска. Връзките и любовта вдъхновяват и не ви причиняват депресия - това е основното.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес