Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергийни типове слънчеви и лунни хора: Как да определите своя?

25 юни 2024, 20:11 часа

Дълго време хората са се опитвали да разберат и обяснят своята природа чрез символиката на Слънцето и Луната. Тези концепции са свързани с енергийните типове личности и показват как човек взаимодейства със света около него. Но кои са слънчевите и лунните хора?

Реклама

Слънчеви хора

Слънчевите хора са тези, които имат ярка, активна и отворена енергия. Астрологически енергията на Слънцето е отговорна за това как се проявяваме и сме видими в обществото, как знаем как да се декларираме, да изпълняваме проекти и уверено да вървим към целите си. Слънцето символизира енергията, която идва отвън и отразява способността ни да взаимодействаме със света около нас.

4 лунни знака, които са идеални партньори или сродни души

  • Плюсове на слънчевите хора

Слънчевите хора буквално греят отвътре, зареждайки околните с енергията и харизмата си. Те често заемат лидерски позиции, ръководят другите и създават атмосфера на позитивност около себе си. Любовта им към активния живот, спорта и общуването ги прави център на внимание във всяка компания. Слънчевите хора привличат със своята страст към живота и винаги са готови да вдъхновят другите за действие.

  • Минуси на слънчевите хора

Въпреки това, прекомерната активност и импулсивността могат да се превърнат в недостатъци на слънчевите хора. Те могат да бъдат манипулатори и диктатори, да бъдат агресивни и деспотични. Поради своята жизнерадост и желание за активност, те могат да „изгорят“ всеки по пътя си, без да оставят място за другите.

Лунни хора

Хората на Луната, напротив, имат по-затворена и вътрешна енергия. Енергията на Луната е свързана с нашия вътрешен свят, емоции, чувства и светоусещане. Лунните хора се стремят към мир и хармония, адаптират се към всякакви условия и често имат развита интуиция.

Каква е съвместимостта ви спрямо лунните знаци?

  • Плюсове на лунните хора

С лунните хора винаги е уютно и спокойно. Те създават атмосфера на грижа, внимание и любов. Емпатията, чувствителността и емоционалността им позволяват да преживяват дълбоко събитията и да подкрепят другите. Лунните хора знаят как да слушат, да четат пространството и да създават удобни условия за себе си и за другите.

  • Минуси на лунните хора

Въпреки това, да сте силно емоционални и чувствителни може да бъде проблем. Лунните хора често са капризни, обидчиви и могат да изпаднат в ролята на жертва. Те реагират остро на фазите на луната и изпитват приливи и отливи в настроението, което може да затрудни взаимодействието им със света около тях.

Как да определите вашия тип?

Невъзможно е да се определи на 100% дали принадлежат към слънчеви или лунни хора. Наталната карта отчита много показатели, които могат да се променят в зависимост от текущите транзити на планетите и хармонията на енергиите на Слънцето или Луната. Например, човек може да има зодия Лъв, което показва соларен тип, но влиянието на други планети като Сатурн може да ограничи и охлади тази енергия. В същото време Луната в знака Риби може да направи човек по-затворен и търсещ самота.

Възможно ли е да промените типа си

Принадлежността към слънчеви или лунни хора може да се промени в зависимост от различни фактори: среда, желание за развитие, астрологични периоди.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес