Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергията на думите: Защо не можете да отговорите на „благодаря“ с „жив и здрав“

25 октомври 2024, 16:00 часа

Много от нас са свикнали да отговарят на благодарността с думите „жив и здрав“, без да се замислят какво значение могат да носят те на по-дълбоко ниво. Езотерици и медиуми обаче предупреждават за скритата енергийна опасност от подобен отговор. Оказва се, че думите имат специална енергия и неправилното използване на определени фрази може да повлияе на нашето благополучие.

Защо не можете да отговорите на „благодаря“ с „жив и здрав“ и какво да кажете

За разлика от съзнанието, което анализира и филтрира информацията, подсъзнанието приема казаното буквално. Не прави разлика между положителен и отрицателен контекст и не разбира ирония или сарказъм. Следователно, когато казваме „жив и здрав“, нашето подсъзнание възприема това като заповед да дадем здравето си на друг човек. Това може да доведе до факта, че след известно време човек започва да се чувства зле или е изправен пред обостряне на хронични заболявания.

Още: Внимавайте с тези 5 фрази, за да не разгневите събеседника си

Така фразата „жив и здрав“ може, незабелязано от нас, да изтощи нашите вътрешни ресурси. Най-добрият отговор на „благодаря“ е просто „няма за какво“. Това елиминира двусмислието и не източва жизнената ви енергия. Но и обезценяването на действията ви също не е много добра крачка.

 

Суеверия и енергия: влиянието на традициите

Преданията, основани на вековни наблюдения на предците, предупреждават за опасностите от енергийните взаимодействия чрез думи. Човешкото здраве е крехка област и намесата на непознати в нея може да бъде вредна. Казвайки „жив и здрав бъди“, все едно налагаш енергията си на друг, което може не само да те отслаби, но и да прогони човека, на когото го казваш.

Още: 7 фрази, които ще ви помогнат да поддържате адекватно всеки разговор

Тези суеверия са особено актуални, когато става въпрос за непознати хора. Тези думи могат да доведат до негативни последици както за вас, така и за човека, към когото сте ги отправили. Единственото изключение могат да бъдат най-близките ви роднини, с които сте в тясна енергийна връзка. Но дори и в тези случаи трябва да помислите дали е нужно да хабите енергията си.

 

Специални моменти: пожелания на масата

Не трябва да казвате „На здраве“ преди хранене. Има риск човек, който чуе тази фраза, да „изяде“ здравето си. Вместо това е достатъчно да пожелаете „добър апетит“, което не крие скрита опасност и поддържа енергийния баланс.

Още: 5 неща, които мъжете не трябва да казват на жените

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес