Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Единственото нещо, което експерт по грижа за кожата настоява жените над 50 години да започнат да правят

25 юни 2024, 05:35 часа

С напредването на възрастта има различни приоритети, върху които се съсредоточаваме - особено когато става въпрос за грижа за кожата. От намирането на перфектния нощен крем до постигането на гладко покритие с CC крем и премахването на бръчките по челото - има много цели и притеснения, свързани с красотата и здравето, които жените над 50 години имат по отношение на зрялата си кожа. А един експерт по грижа за кожата умолява жените над 50 години да започнат да правят едно конкретно нещо.

Реклама

Още: Как да запазим кожата си млада през летните месеци?

Олга Парно, основателка на марката за грижа за кожата, е изключително запалена по продуктите, които подпомагат кожата и начина ви на живот.

"Исках да създам марка за грижа за кожата, която да има основна гама от мултифункционални продукти, пълни с чудесни активни вещества, които не само да действат добре, но и да миришат добре и да се усещат добре - създавайки истинско мултисензорно изживяване", разказва Парно. "Винаги съм имала чувствителна кожа, а продуктите, предназначени за моя тип кожа, често са клинични, практични и макар да са ефективни, не са особено приятни за употреба и със сигурност не предизвикват усещане за ритуал."

Това усещане за ритуал се свързва идеално с единственото нещо, което тя би искала всяка жена над 50 години да започне да прави, ако все още не го е направила. Прочетете нататък, за да научите повече за най-важното нещо, което тя иска жените да знаят за рутинната си грижа за кожата, за съветите за поддържане на чувствителната кожа около очите и др.

Единственото нещо, което жените над 50-годишна възраст трябва да започнат да правят, според експерт по грижа за кожата

"Важността на последователността не може да бъде надценена", казва Парно. "Поддържането на постоянен ритуал за грижа за кожата - който съдържа добър овлажняващ крем, разработен с усъвършенствани съставки за справяне с признаците на преждевременното стареене, като ретинол и пептиди - ще помогне за поддържането на здрав тен."

Но Парно препоръчва да добавите още нещо към ритуала за грижа за кожата, а не само ежедневно почистване и овлажняване.

"Използването на ежеседмичен нежен ексфолиант, разработен с ароматни съставки, ще ви помогне да поддържате здравословен, младежки блясък, без да отнемате влагата от кожата", препоръчва тя. "Отдайте се на възстановяващи и дълбоко хидратиращи маски, за да дадете на кожата си така необходимия тласък и никога не забравяйте SPF, независимо дали вали или грее!"

Още: Колко време на слънце ви е необходимо за дневната доза витамин D?

Друг важен съвет?

"Допълнителните процедури, като LED маски и микротокови устройства, са фантастични, когато се използват заедно с домашния ритуал", споделя тя.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес