Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири причини, поради които не можете да отслабнете

26 септември 2024, 12:00 часа

Понякога отслабването може да е по-трудно от спечелването на милион, но кой е виновен за това? Често това сме ние, а не нашето неохотно тяло. Диетолозите са споделили тайните, заради които все още не успяваме да отслабнем толкова бързо, колкото ни се иска.
 
Обзалагаме се, че дори не сте подозирали колко просто е това.

Не ядете закуска

Не си мислете, че като елиминирате закуската от графика си, ще получите по-малко калории и така ще се доближите до заветната цифра на кантара. В действителност само задълбочавате проблемите си, защото организмът буквално изпада в паника, ако не получава достатъчно калории. Той започва да прави запаси, които забелязвате под формата на допълнителни гънки по страните и корема. Когато дойде време за обяд, ви се иска да ядете повече, като по този начин удвоявате броя на калориите, които сте приели през деня. Излишно е да казвам, че отслабването при такива условия е просто нереалистично.

Още: Как да отслабнете ефективно според зодиакалния си знак

Не знаете как да се контролирате

Да, всеки има вредни гастрономически слабости, например пица, бургери или суперкалорични десерти. Специалистите по хранене не забраняват да си угаждате от време на време, обаче ако сте на строга диета и периодично се пречупвате на цяла пица или - още по-лошо - смятате, че физическата активност ви позволява да ядете каквото си поискате, теглото няма да изчезне никъде, а само ще качите още. Опитайте се колкото е възможно повече да сдържате импулсите да си купите любимата „вредност“.

Стресът е ваш постоянен спътник

Колкото и добра да е диетата ви и колкото и точно да е натоварването ви във фитнеса, ако сте в постоянен стрес, няма как да отслабнете, особено бързо. Цялата работа е в това, че тялото ни произвежда кортизол, а той увеличава броя на мастните клетки. Неприятно, нали? Ето защо фитнес гурутата препоръчват освен с тренировките да започнете да се занимавате и с психологическото си състояние.

Още: Какво да не правите, ако наистина искате да отслабнете: Основният капан

Обичате диетите

Изглежда, че без диети е трудно да се постигне перфектна фигура, така че какъв е проблемът? Психолозите уверяват, че след няколко месеца активни експерименти с диетите свикваме с ограниченията и можем да пропуснем момента, в който организмът ще има нужда от допълване на важни елементи, които са в недостиг заради строгия хранителен режим. Освен това теглото може просто да се „изправи“, това също се случва доста често. Бъдете внимателни дори и при проверените диети.

Четири златни правила за отслабване от известния диетолог Майкъл Мозли

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес