Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черен турмалин - носенето на този камък предпазва от негативна енергия

25 юни 2024, 15:29 часа

Черният турмалин е един от най-силните защитни камъни. Научете как да го носите, за да се възползвате напълно от силата му.

Реклама

Свойства на черния турмалин

Свойствата на черния турмалин са много - никаква отрицателна енергия няма да може да наруши вътрешния ви баланс, което го превръща в един от популярните скъпоценни камъни. Този минерал има големи сили. От всички разновидности черният турмалин се счита за най-ценен. Той е бил високо почитан още в древността.

Още: На 26 юни направете ТОВА, за да се освободите от всичко, което ви блокира в живота

Турмалинът е камък, известен не само с разнообразните си цветове, но и с широкото си приложение в езотериката и алтернативната медицина. Свързва се с коренната чакра, като ни помага да се заземим, пречистим и постигнем емоционална стабилност. Освен това е изключително силен защитен амулет, който неутрализира всяка негативна енергия, която би могла да проникне в съзнанието ни.

Черен турмалин в астрологията

Черният турмалин ще работи като камък на силата за хора от всички зодиакални знаци. Въздействието му ще бъде еднакво силно, независимо дали го държите на рафт, в чанта или го носите като бижу.

Черен турмалин и планински кристал

Още: Направете това, за да призовете Ангела на любовта и да ви донесе дълбока обич

Обратното на черния турмалин често се споменава планинският кристал, чиито свойства перфектно балансират вибрациите, хармонизират мъжката и женската енергия. Тази комбинация помага да се открие вътрешната сила, подобрява умствената яснота и изчиства негативните мисли.

Черният турмалин има магически свойства

Езотерици и специалисти, занимаващи се със силата, скрита в скъпоценните камъни, вярват, че черният турмалин има редица магически свойства. На него се приписва основно:

Още: Направете този ритуал в нощта на Еньовден - ще ви донесе верността на любимия човек

- да се дистанцирате от завистта на другите и да се съсредоточите върху важни въпроси,

- ефективна защита срещу ревност, проклятия и негативни поличби,

- помага за постигане на стабилност в сферата на чувствата и емоциите,

- премахва безпокойството и помага да се намери мир в сърцето и ума.

Защита срещу отрицателна енергия

Черният турмалин създава защитен щит около вас, през който не могат да проникнат нито енергийните вампири, нито каквито и да било негативни вибрации от околната среда. Освен това този минерал ще облекчи симптомите на стрес и ще помогне за постигане на вътрешен баланс.

Черният турмалин често се бърка с друг минерал. Въпреки че визуално и енергийно са много сходни, обсидианът има свойства, които се фокусират предимно върху добавяне на смелост и самочувствие, той е по-подходящ за хора, търсещи духовно развитие, отколкото защита срещу негативна енергия.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес