Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бързо премахване на смучките: народни средства за защита

03 юни 2024, 18:22 часа

Страстните целувки винаги са приятни, но понякога след тях остават следи по тялото. Експерт разказа как бързо да премахнете последиците от целувката.

Използвайте простите съвети на нашия експерт и няма да ви се налага да се покривате неловко с шал.

Как бързо да премахнете смучка на врата?

За да се прикрие хематомът, се използват лепенки с телесен цвят и фон дьо тен или коректор. Ако искате да се отървете от проблема, а не да го прикриете, можете да си помогнете:

-    Лед. Нанесете го върху хикса, но преди това го поставете в торбичка и го увийте с кърпа. Компресът ще намали отока и зачервяването. В края на краищата не напразно на състезанията спортистите държат лед наблизо;

-    Картофи. Настържете зеленчука на ситно ренде и го поставете върху засегнатото място за половин час. Можете също така да използвате клубена, нарязан на тънки филийки;

-    Лук или чесън. Разрежете зеленчука на две половини и поставете разреза върху хематома;

-    Йод. Правете йодна мрежа през нощта, тя ще намали възпалението, особено ако хълбокът е поставен наскоро;

-    Супена лъжица. Поставете уреда в хладилника за няколко минути и след това го приложете върху синината;

Как най-бързо да премахнем следата от смучка?

-    Алое. Листата на стайното растение се настояват във водка, след което такъв алкохолен разтвор се използва като компрес;

-    Зеле. Приложете върху синината смачкан с клечка за зъби лист от зеле за една нощ. Още на сутринта синината ще намалее;

-    Сода за хляб. Смесете киселинната смес с вода и я поставете върху хематома. След 10-12 часа измийте лекарството;

-    Паста за зъби. Нанесете малко количество от лекарството върху възпалената област и го оставете за един час. След това отстранете компреса с мека фланела, като нежно масажирате засегнатата област.

За премахване на синината е подходящо разтриване на болното място. Движенията ви трябва да са бавни и внимателни.
При такъв масаж зачервяването и подуването ще преминат за един ден.
За бързото отстраняване на следите от хиксове ще помогне солариумът, дори една процедура ще направи хематома не толкова забележим.

Лекарства за хематоми

Мехлеми на основата на бадяга. Смесете лекарството с бебешки крем и нанесете тънък слой върху хикиса. Сменете компреса, когато мехлемът изсъхне.

Средства, които намаляват съсирването на кръвта. Те подобряват притока на кръв и съсиреците, които образуват хематома, изчезват.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес