Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бързо и лесно: 4 хитрости за идеално плосък корем

12 юли 2024, 13:22 часа

Лятото е тук, а това означава, че е време да облечете бански костюми и летни рокли. Ако имате нужда от допълнителна увереност, вижте тези четири съвета за борба с досадното коремче, за да изглеждате и да се чувствате възможно най-добре през целия сезон. Някои от тези съвети ще подействат само за няколко седмици, докато други ще ви помогнат да отслабнете моментално!

Още: Кои чайове помагат за справяне с подутия корем

Заменете напитките с мехурчета

Газираните напитки съдържат въглероден двуокис и фосфорна киселина, които могат да се задържат в корема и да го накарат да се издуе - казва Ан Луиз Гитълман, сертифициран специалист по хранене. Вместо това тя предлага да се използва чиста вода с резенчета лимон, лайм и краставица и да се пие всеки ден в продължение на поне две седмици. "Тези диуретични и детоксикиращи плодове помагат на тялото да се освободи от задържаните течности и токсини", казва тя.

Отслабнете с компрес от рициново масло

Когато се абсорбира дълбоко в кожата, противовъзпалителното масло облекчава подпухналостта, а освен това рициноловата му киселина помага за стимулиране на лимфния поток, за да се премахнат "фалшивите мазнини", казва дерматологът д-р Дебра Джалиман. Направете следното: Накиснете кърпа в рициново масло и я поставете върху корема си; покрийте с найлоново фолио. Легнете по гръб и поставете загряваща подложка върху фолиото (това стимулира кръвообращението) за 30 минути; изплакнете. Използвайте два пъти седмично за по-плосък корем в рамките на един месец.

Направете няколко коремни преси 

Упражнението за коремни преси на колело ангажира мускулите на корема и косите мускули за стягане на корема - казва Оутън Калабрезе, фитнес експерт на знаменитости. За да го направите: Легнете по гръб; след това поставете ръцете си зад главата и повдигнете главата и раменете си от земята. Редувайте сгъване на единия крак навътре и докосване на коляното с противоположния лакът. Правете три серии от по 15 коремни преси четири пъти седмично в продължение на 30 дни.

Обличайте рокля с копчета

Семплите детайли на роклята с копчета перфектно маскират корема по три начина. Стилистът на знаменитости Саманта Браун казва, че джобовете над талията насочват вниманието от коремчетата, а копчетата по средата привличат погледа навътре и нагоре-надолу, за да "изпънат" и издължат торса. И накрая, пристягащият талията колан изтънява средата, като същевременно се плъзга леко по корема.

Още: Подут корем - 2 подправки, с които ще забравите за него

Бонус

Диагоналното изрязване на роклята, топа или банския костюм подмамва окото да види по-дълъг и по-тънък корем, докато оживеният принт прикрива подутините и неравностите.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес