Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Булчински календар: Ето какво трябва да се направи 20 дни преди сватбата

04 октомври 2024, 17:30 часа

Не е достатъчно просто да преминете през всички процедури за красота преди големия ден. Важно е да ги направите навреме, така че резултатът да ви радва, а не да ви натъжава.
 
За да бъде неотразима в сватбения ден, булката трябва внимателно да планира козметичните процедури. Защо? Просто е: след някои от тях по лицето се появяват лющене и зачервяване. Ето колко преди сватбата си струва да се направи тази или онази козметична процедура.

20 дни по-рано: Солариум

По време на сеансите на солариум не може да се прекалява с изсушаването на кожата. Затова е най-добре да започнете да правите слънчеви бани три седмици преди сватбата. Не прекарвайте повече от 5 минути в солариума наведнъж, преминавайте към желания нюанс постепенно и не забравяйте за подхранващите кремове преди и след процедурата. Тогава кожата в деня на празника ще бъде мека и нежна, без лющене и неравномерен цвят. А също така е важно да не прекалявате: спрете се на златист, а не на шоколадов тен. В противен случай бялата сватбена рокля ще изглежда малко странно.

Още: 5 детайла, без които френската булка няма да се омъжи

18 дни по-рано: Процедура за почистване на лицето

Гладката кожа без петна и черни точки е мечтата на всяко момиче, особено на булките. Професионалното почистване на лицето ще ви помогне в борбата за нея. Козметолозите предлагат няколко вида почистване: механично (ръчно), химическо (на плодови киселини), апаратно и комбинирано. Предпочитайте последната процедура: тя включва ръчно и ултразвуково почистване. С нейна помощ можете да постигнете най-ефективните резултати: да се отървете от възпаленията, досадните пъпки, черните точки, акнето и други несъвършенства. Предварително си запишете час при лекар, защото на кожата ще са ѝ необходими поне 10 дни, за да изчезнат напълно последиците от процедурата.

16 дни по-рано: Пилинг

За да накарате кожата си да вдъхне свежест и блясък, подарете ѝ тези козметични процедури. Меките пилинги и антицелулитните обвивания не само преобразяват тялото, но и подобряват настроението ви, което е много важно в напрегнатия предсватбен период. Консултирайте се с козметик кой пилинг ще е подходящ за вашия тип кожа и проверете дали можете да ходите на солариум през този период: UV лъчите могат да развалят свежия тен.

Още: 5 разкрасителни процедури, които повечето булки правят преди сватбата

14 дни по-рано: Избелване на зъбите

Има много различни начини да направите зъбите си с няколко нюанса по-бели. Но най-ефективните, ефикасни и бързи са фото- и лазерното избелване. Предимствата на тези методи са в тяхната простота: един сеанс и усмивката ви ще бъде ослепителна. Точно като за бяла сватбена рокля! Колкото и да ви се иска, не провеждайте сеанса по-рано от 2 седмици преди сватбата. След избелването зъбите ви ще бъдат по-чувствителни и дори ще се наложи да приемате болкоуспокояващи. А също така след процедурата не можете да консумирате червено вино, кафе, плодове и други продукти, които могат да оцветят емайла.

8-10 дни по-рано: Грижа за косата, боядисване и подстригване

Празничната прическа ще изглежда най-добре на добре поддържана и здрава коса. Минимумът, който трябва да направите, е да подстрижете цъфтящите краища, да обновите цвета си (ако изобщо го боядисвате) и да проведете уелнес сесия. Откажете се да експериментирате! Ако преди сватбата сте били платинена блондинка, но сте решили да отидете на сватбата в образа на изгаряща брюнетка, не забравяйте, че пълната трансформация трябва да започне 4-5 месеца преди тържеството, а не няколко дни преди него. В противен случай рискувате да превърнете косите си в сухи и безжизнени, с мръсен оттенък и липса на здравословен блясък по тях. И още нещо: в предсватбения период използвайте само доказани продукти, които вече сте изпробвали. Оставете тестването на нови продукти за по-късно.

Още: Древни сватбени поверия за воала, изпитани от времето

5-6 дни по-рано: Депилация

Депилацията е неприятно занимание, което най-често е съпроводено с дразнене и суха кожа. Ето защо тя се извършва не ден или два преди сватбата, а за да има време кожата да се възстанови. Излишната растителност може да се отстрани с восък или захар. Ефектът ще остане поне три седмици, което означава, че в деня на сватбата и по време на медения месец няма да се налага да се връщате към този проблем!

4 дни по-рано: Удължаване на мигли

Независимо дали от щастие, или от лека тъга, на сватбата си със сигурност ще пророните някоя сълза! Така че по-добре да подсигурите грима си и да не се притеснявате, че спиралата ви ще се разтече, запишете се за удължаване на мигли. Предимствата на тази козметична процедура са много: първо, моментално ще се сдобиете с дълги, гъсти и обемни мигли, които ще направят погледа по-изразителен. Второ, времето на гримьора за сватбения грим ще бъде намалено, а тези 15-20 минути можете да прекарате в сутрешна дрямка. Трето, изкуствените мигли ще издържат около три седмици, а по време на медения месец можете да забравите за спиралата.

3 дни по-рано: Корекция на веждите

Във време, когато веждите са важен елемент от булчинската визия, да ги оставите без внимание би било престъпление срещу красотата! Запишете се за дълготрайно оформяне или оцветяване с къна (кой има нужда от повече цвят, по-остри линии или красива форма). Но моля, не бъдете фанатични: веждите на Кара Делевин не подхождат на всеки. Слушайте вътрешната си интуиция и не си играйте със съветите на гримьора.

2-3 дни по-рано: Маникюр + педикюр

Маникюрът е почти най-важната процедура за булката. В края на краищата ръцете ѝ винаги са пред погледа на гостите и в обектива на фотоапарата, особено когато настъпи моментът на размяна на пръстените. Съветваме ви предварително да потърсите интересни дизайни в интернет или на страниците на майсторите на маникюр и да ги обсъдите с вашия майстор.

1-2 дни по-рано: Масаж или спа

Нервите са опънати, все още има много приготовления, а сватбата е съвсем близо. Как да се спасите? Делегирайте нещата на приятелите си и отидете на релаксираща процедура. Можете да подредите мислите си както в спа центъра, така и по време на масаж. По този начин ще възстановите хармонията в себе си, ще тонизирате тялото си и ще успокоите нервите си.

1 ден преди сватбата: Маска за лице

За да изглежда кожата ви свежа и отпочинала в сватбения ден, в деня преди тържеството ѝ направете освежаваща маска. Използвайте само тествани продукти или се консултирайте предварително с козметик, за да избегнете алергични реакции. Последният щрих - и сте готови за сватбата!

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес