Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болка в седалищния нерв: Естествени средства за облекчаване

26 август 2024, 18:00 часа

Проблемите със седалищния нерв обикновено започват с дискова херния, която причинява компресия и възпаление на гърба. Често наранявания от вдигане на големи тежести отключват ишиас. Други рискови фактори са: затлъстяване, промени в гръбначния стълб, пасивен живот и продължително седене.

Още: Мускулни болки: Естествен лек, който действа

Седалищният нерв и неговата болка се лекуват предимно с медицинска помощ, но освен тях специалистите препоръчват и някои естествени терапевтични средства.

Естествени лекарства за болка в седалищния нерв

Леченията за ишиас включват противовъзпалителни и мускулни релаксанти. Следните лечения, могат да ви помогнат с болката.

Лук

Лукът няма приятен аромат, но неговите съединения се борят с възпалението и успокояват дразненето, причинено на седалищния нерв. Масажирайте областта на болката с вътрешността на половин глава лук с кръгови движения в продължение на 10 минути. Трябва да правите този масаж два пъти на ден.

Зелеви листа

Терапевтичните стойности на зелето са ефективни и срещу симптомите на ишиас. Загрейте няколко зелеви листа и ги поставете върху областта на болката. Задръжте за 10 минути и ако е необходимо повторете това два пъти на ден.

Джинджифилово масло

Етеричното масло от джинджифил се бори с възпалението. Когато се нанесе върху кожата, предизвиква усещане за топлина, което намалява болката.

Поставете малко масло в дланите на ръцете си и масажирайте мястото на болката. Масажът трябва да продължи 8-10 минути. Трябва да правите този масаж всеки ден, докато болката изчезне.

Чесън

Чесънът подобрява кръвообращението и премахва болката. Яжте скилидка чесън сутрин и преди лягане.

Етерично масло от виолетов цвят

Това масло се използва срещу няколко вида болка. Нанася се върху кожата и благодарение на масажа подобрява кръвообращението. Масажът с това масло трябва да продължи 10-15 минути. Не трябва да е силно и трябва да се повтаря два пъти на ден.

Още: Болки в рамото: Не чакайте – ето как да си помогнете сами

В допълнение към природните лекарства, хората, страдащи от ишиас, трябва да избягват натоварващи движения, които могат да влошат състоянието.

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес