Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха баща, давал марихуана на умиращата си дъщеричка

19 януари 2015, 18:18 часа

Подписка в подкрепа на арестувания баща събра 50 000 подписа за по-малко от едно денонощие. Арестуваният мъж давал масло от канабис на болната си дъщеричка, пише "Мирър".

Австралиецът Адам Кослър бе аресуван заради желанието му да забави симптомите на рак, които имала двугодишната му дъщеря Румър Роуз. Той смята, че точно това довело до забавянето им и според него случилото се е истинско чудо. Бащата казва, че състоянието на момиченцето видимо се подобрило и то дори искало да излязат на разходка, вместо да си лежи, както обикновено.

В момента на бащата му е забранено да има какъвто и да е контакт с детето си, което в момента лежи в интензивно отделение, а състоянието му се влошава.

Петицията призовава премиера на Куинсланд Кембъл Нюман и министъра на правосъдието Джеръд Бейли да се намесят за разрешаването на казуса.

В писмото пише:

"Нехуманно и несправедливо е да бъде държан в затвора родител, който е действал в името на любовта към детето си и с желание да продължи живота му. Медицинският канабис вече е легализиран в много страни по света. Адам Кослър заслужава да получи обратно родителските си права, както и да види детето си отново. А също така да бъде освободен от затвора и да има правото да определи какво лечение е най-добро за детето му."

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес