Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако засадите тези растения, късметът и щастието ще изчезнат от дома ви

03 октомври 2023, 16:00 часа

Според някои поверия, определени растения не трябва да се засаждат в градината, за да не привлечете нещастие в дома си. Въпреки че научната общност не ги подкрепя, някои хора все още вярват в тези суеверия. Ако сте сред тях, ето три растения, които според поверията е по-добре да избегнете.

1. Смърч: Според поверията засаждането на смърч близо до дома може да доведе до развод или семейни конфликти. Този вид дърво се свързва с щастието единствено по време на Коледа и Нова година, във времето около празниците.

Растения, които носят щастие и късмет у дома

2. Туя: Туята, въпреки своята красота, се свързва с неприятни асоциации и често се нарича "гробищно дърво". Вярванията я асоциират с мъртвите, болестите и нещастията. Въпреки това, ландшафтните дизайнери често я използват за декорация на градини и тераси.

3. Върба: Вярва се, че засаждането на върба в двора може да донесе мъка и сълзи. Според поверията, това дърво "поканва" нещастия в дома и предизвиква много тъги.

С тези 5 растения ще поканите щастието и късмета в дома си

Въпреки тези поверия, изборът за засаждане на растения в градината е лично решение. Можете да се съобразите с тези суеверия или да ги пренебрегнете, но важното е вашата градина да бъде място на красота и хармония за вас.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес