Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако видиш змия - ето какво ще ти се случи!

09 септември 2023, 08:33 часа
Реклама

Змиите са влечуги, които много хора са срещали поне веднъж в живота си. Някои се отнасят към тях спокойно, други се страхуват до ужас. Всяка реакция се счита за нормална, тъй като всеки възприема случващото се по различен начин.

Малко хора знаят, че има много знаци и символика, свързани със змии.

Змия на пътя

Такъв знак може да се тълкува по различни начини. Няма да е излишно да обърнете внимание каква точно е змията. Ако не е отровна, тогава късметът ще ви се усмихне в близко бъдеще. В случай, че е отровна, човекът трябва да е подготвен за факта, че някой от неговите приятели ще започне да му пречи да постигне успех. Ако на пътя има много змии, които въобще не му обръщат внимание, тогава късметът ще го придружава във всичките му начинания.

Срещате змия през нощта

Нощем такава среща не вещае нищо добро. Може да бъдете спокойни само, ако змията не ви е обърнала никакво внимание. В този случай не трябва да се страхувате от нищо за в бъдеще.

Поверия за врабчетата - добър или лош късмет носят?

Настъпена змия

Опасно е, ако човек настъпи змия Това може да завърши с ухапване, което само по себе си е много опасно – но, също обещава големи житейски проблеми и за в бъдеще

Ако сте видели змия, която се е свила на пръстени

В такъв случай ви очакват много трудности занапред.

Ако сънувате змия

Това е предупреждение. Показва, че имате много врагове, някои от тях маскирани като приятели. Не бива да губите бдителност и да сте твърде лековерни.

Змия и младоженци

Случва се змия да пълзи по пътя, по който вървят младоженци. Не се страхувайте, защото такова събитие обещава дълги години семеен живот, който ще бъде изпълнен с щастие и любов. Ако обаче змия пропълзи между влюбена двойка, която наскоро се е оженила, рано или късно ще се случи развод – може би в близко бъдеще.

Въобще, заслужава да се отбележи, че човек, който не се плаши от змии, няма да се страхува от нищо в живота. Това ще му позволи да преодолее много препятствия, с достойнство да излезе от трудни ситуации.

Змия на входа на къщата

Това е страховито предупреждение от съдбата за опасностите, които заплашват обитателите на дома. Най-мрачният вариант включва смъртта на един от членовете на семейството, а по-меките версии съветват да не губите бдителност, да бъдете по-мъдри и внимателни в думите и делата, за да избегнете негативни последици.

7 работещи поверия, които ще привлекат любов и щастие

Змия в гробище

Влечуго на такова място се счита за въплъщение на душата на един от починалите предци. Не се смята за зловеща поличба, но само ако не сте наранили змията. Иначе очаквайте отмъщение.

Змия в дом

Добре е, ако сте забелязали змия на строежа на собствения си дом, в двора или мазето на вече съществуваща къща. Такова съседство се счита за благоприятно, тъй като обещава семеен мир, просперитет и благосклонност на съдбата.

Змийските яйца са особен знак

Ако имате късмета да откриете такава рядкост, пазете щастливото събитие в тайна от всички и скрийте трофея в къщата. Така вашето домакинство никога няма да бъде в нужда, в семейството ще цари мир и спокойствие, а самата сграда няма да бъде застрашена от пожари и други природни бедствия.

В противоречие с езическите суеверия, където се смята, че убийство на змия се наказва с 5 годишни беди и нещастия, в християнските страни има точно противоположно вярване. В православието пълзящите влечуги се считат за съучастници на дявола и следователно тяхното унищожаване е добро дело.

Въпреки това, човек не трябва да забравя за християнската милост към което и да е от Божиите създания и не е редно да ги убива без нужда.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес