Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате ястието със зелен боб да е феноменално вкусно, добавете му тези подправки

17 февруари 2022, 13:21 часа

Всяко едно ястие трябва да бъде подправено по правилен начин, ако искаме накрая вкусът му да очарова и омае всички на трапезата. Ако в гозбата липсват подправки, невъзможно е да й се насладим с всичките си сетива.

Ако сте привърженици на зеления боб и редовно си го приготвяте у дома, трябва задължително да сте наясно с това как се овкусява този зеленчук.

Ще започнем с това, че вкусът на зеления боб е много лек и приятен. Няма нищо натрапчиво в него. Може би това е една от причините толкова много хора да го харесват и предпочитат за консумация.

На тази храна със сигурност не й подхождат тежки подправки и билки. Ако готвите яхния, не забравяйте да сложите червен пипер – задължителната съставка към всяка една яхния.

Заложете на свежи и зелени подправки, които ще придадат интересен завършек на ястието. Съветваме ви да изберете магданоз или копър. Тук обаче е важно да ги добавите съвсем към финала, за да могат да запазят ценните си качества.

Зелен фасул – цяр за болните от диабет?

Някои хора не пропускат да добавят и джоджен към зеления боб. Истината е, че тази комбинация не се нрави на всеки, но не виждаме нищо лошо в това да експериментирате и да пробвате. Не е гаранция, че няма да пасне и на вашия вкус.

С количествата джоджен обаче не бива да се прекалява, тъй като тази подправка е с по-силен вкус. Може да добавите и зелен чесън или няколко скилидки от зеленчука. Чубрицата и мащерката са също съвместими, но отново става въпрос за личен вкус и предпочитания.

Сгответе си този вкусен зеленчук и го подправете съвършено добре, така че накрая гозбата ви да е перфектна!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес