Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да спите добре, сложете тези растения в спалнята си

07 февруари 2022, 16:58 часа

Знаете ли, че цветята имат голямо влияние върху качеството на съня? Един от начините да се гарантира пълноценен сън е като декорирате дома си с подходящите растения.

Това ще допринесе не само да спите пълноценно, но и да се чувствате също толкова уютно.

Нямаме търпение да споделим с вас кои са онези няколко растения, с които да декорирате дома си, ако искате никога да не се сблъсквате с недоспиване или лошо качество на съня.

Ето ги и тях:

Лавандула

Лавандулата е считана за едно от най-ефикасните растения. Ароматът й спомага за намаляването на тревожността и понижаването на кръвното налягане. Сигурно сте попадали на не малко продукти на пазара, които са с лавандула. Когато говорим за цветя в спалнята, най-напред намерете място на това саксийно ухание.

Жасмин

Безспорно жасминът успява да повлияе положително върху качеството на съня. Ароматът на екзотичното растение има успокояващ ефект върху ума и тялото на човек. Освен всичко останало жасминът способства и за увеличаване бдителността през светлата част на денонощието.

Сенсевиера

Визията на това цвете е разкошна. Щом го поставите в помещението, то моментално придобива един още по-красив облик и интериорът се превръща в завършен. Интересното при това растение е, че през нощта то успява да превърне въглеродния диоксид в кислород. Цветето спомага и за филтрирането на не малка част от вредните токсини.

Тези стайни растения са истински магнит за ЕНЕРГИЯТА

Алое

Поредното растение, което си струва да внесете в дома си. То спомага за пречистването на въздуха и декоративният му ефект завършва интериора. За предпочитане е да го поставите в близост до прозореца, защото там то се чувства най-комфортно.

Хлорофитум

Това е едно от най-разпространените растения. То е привърженик на по-светлите места, подобно на алоето. То е подходящо за спални помещения, тъй като успява да погълне въглеродния оксид. Счита се, че едно растение е способно да пречисти въздуха в рамките на два дни.

Задължително украсете спалнята си с някои от тези саксийни любимци и веднага ще забележите как сънят ви се подобрява!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес