Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате гнездо на оси - значи ще е на берекет!

07 септември 2023, 12:16 часа
Реклама

В народните поверия осите са свързани с много символика. И наистина: ако внимателно наблюдавате тези насекоми, може по поведението им в даден годишен сезон да научите много за това, което се очаква из района в близко бъдеще.

Ако тези насекоми са разположили гнездото си до рамката на прозореца, тогава късметът скоро ще споходи обитателите с богата и плодородна реколта - берекет.

А гнездо на оси върху балкона на градски апартамент означава неочакван късмет. Жителите на апартамента не трябва да обиждат тези насекоми, защото подобни действия могат да изплашат късмета. Ако осите пречат, тогава е необходимо да изчакате добрите новини, които ще ви споходят, и едва след това, като използвате специални щадящи фармацевтични препарати, ги принудете да напуснат гнездото си.

Народни поверия: Какво да очаквате, ако по време на среща завали дъжд?

Ако гнездото на оси се намира вътре в жилището, този знак показва ранно начало на студено време и дълга зима. Такава информация е особено полезна за хора, които се занимават с различни градински насаждения. Поверията за времето често се сбъдват, така че ако осите изградят гнездото си на закрито, струва си да започнете подготовката за дълга зима с люти студове и виелици.

В далечното минало осите и пчелите символизирали трудолюбие, просперитет и мир в семейството. Тези насекоми живеят задружно, затова гнездо на оси се считало за знак, че в семейството ще царуват мир и спокойствие.

Ако в къщата има млада и необвързана девойка или момък, внезапната поява на гнездо на оси предсказвала скорошна сватба. Също така гнездото на оси означавало, че нищо не застрашава семейното щастие и материалното богатство само ще се увеличава.

Защо не бива да се изгаря гнездо на оси?

Човек, който по този жесток начин се отървава от тези насекоми, може да си навлече нещастие. Много по-уместно е да се използват хуманни методи за преселването им. Смятало се, че ако се ядосат на човек, те могат да му създадат материални затруднения. Ето защо, ако гнездото не пречи, по-добре е да не го докосвате. По правило осите няма да нападнат човек, освен ако, разбира се, той не ги обиди.

Осите в сънищата

Сънищата за оси могат да бъдат плашещи и да имат разнообразно значение. В тази сфера те често се смятат за символ на завист, страдание, зло, ревност и омраза. Осите насън може да предсказват неприятности, въобще лошавини. Това може да е знак за семейни раздори, кавги и конфликти. Подобен сън ви напътства да поемете инициативата, за да решите проблемите, но да не се замесвате в неща, които не ви засягат.

Осите в съня също могат да бъдат знак за негативност, гняв, агресивност и понякога зло. Те сочат, че не бива да се замесвате в потенциални проблеми, които може да възникнат по пътя ви.

10 народни поверия, които всички трябва да знаем

Ужилване от оса насън

Сънуването на ужилване от оса може да е знак, че се чувствате застрашени от нещо в живота си. Може също да се отнася за чувство на гняв, разочарование или страх. Като цяло това може да е предвестник на раздор в семейството. Важно е вие ​​да поемете инициативата и да се опитате да помирите евентуално възникналите спорове.

Ако омъжена жена види оса насън

За омъжена жена виждането на оса насън може да се тълкува като знак за потенциални проблеми и опасности, на които може да бъде изложена. Може също да символизира присъствието на подъл и зъл човек в живота й. Възможно е да предупреждава, че другите хора ще си съставят лошо мнение за нея, ако реши да вземе трудно решение – например, да се разведе, да се „обзаведе“ с любовник и тям подобни. Въобще, е важно да бъде внимателна и предпазлива, защото сънят може да означава предстояща трудна ситуация.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес