Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 начина да изглеждате с 10 години ПО-МЛАДИ

15 декември 2022, 13:00 часа

Да сте младолики не се дължи на магическа отвара, но това е добрата новина: Силата всъщност е във вас. С няколко прости промени в ежедневието си можете да се превърнете в човека, за когото всички казват, че изглежда страхотно за възрастта си. Ето и кои са те:

1. НЕ ТЪРКАЙТЕ ОЧИТЕ СИ

Помислете за мястото, където хората остаряват най-бързо – шията, челото, очите. Да, кожата под и около очите може да бъде най-нежна и крехка. Спомнете си това следващия път, когато се ядосате на някого и разтъркате очите си в края на дългия ден. Това може да доведе до разкъсване на малките кръвоносни съдове и до подпухване или дори до появата на така наречените „вранови крачета“, преди да сте ги получили.

Разкриха коя е най-ефективната диета против стареене

2. ИНВЕСТИРАЙТЕ В СЕРУМ

Серумите са вашият мощен продукт с активни съставки. Те са от решаващо значение! Помислете за витамин С, А, Е и др. Те могат да бъдат скъпи, но дерматолози споделят, че си заслужават.

3. ПИЙТЕ ВОДА

Повишаването на съдържанието на вода в кожата ви може да я предпази от нежелани ефекти по кожата ви. Пиенето на осем чаши вода дневно се препоръчва от много дерматолози, а също така можете да проверите продуктите за локално приложение за следните хидратиращи съставки: урея, глицерин, керамиди и хиалуронова киселина. Ако стаята ви е изключително суха, помислете за използване на овлажнител, а също така избягвайте прекалено дългите горещи душове - по ирония на съдбата те могат да ви дехидратират.

Топ 3 на най-добрите храни за дълголетие

4. ИЗПЛАКНЕТЕ БАЛСАМА СИ СЪС СТУДЕНА ВОДА

Точно както горещата вода може да ви изсуши, малко студена вода може да ви поддържа хидратирани и всъщност може да заключи балсама за коса, което води до по-лъскава и младежка коса. Като допълнителен бонус студените душове стимулират блуждаещия нерв, който регулира нивото на стрес.

5. НАНАСЯЙТЕ ТОВА НА ВСЕКИ 90 МИНУТИ

Използвайте слънцезащитен крем. Това е най-добрият начин да поддържате кожата си млада и здрава. Нанасяйте го на всеки 90 минути, когато сте навън. Всъщност едно проучване показва, че ако използвате широкоспектърен слънцезащитен продукт ежедневно, кожата ви ще се състарява с 24% по-малко от тази на човек, който го използва само от време на време.

Лекар разкри каква е причината за преждевременно стареене

6. ДОСТАТЪЧНО СЪН

Хормоните на стреса и липсата на сън наистина разрушават колагена и ускоряват стареенето. Да не говорим, че с напредването на възрастта липсата на сън може да доведе до проблеми с паметта, раздразнителност, депресия или дори до повече падания и инциденти. Късното нощно гледане на телевизия или пиене на алкохол може и да ви се струва приятно в момента, но ще ви състари и ще влоши здравето ви, затова всеки път обмисляйте рисковете. 

7. УСМИХВАЙТЕ СЕ И СЕ СМЕЙТЕ ЧЕСТО

Само усмивката, добрите взаимоотношения и чистата радост помагат да изглеждате по-млади. За това си има биологична причина: Смехът повишава функцията на кръвоносните съдове и облекчава стреса - два ключови показателя, които могат да доведат до по-младежки вид.

Тази подправка спира стареенето и предпазва от съсиреци

8. АКО ЩЕ СИ ПРАВИТЕ БОТОКС, ЕТО КОГА ТОЙ Е НАЙ-ЕФЕКТИВЕН

Малко ботокс при първите признаци на бръчки е добре и всъщност е за предпочитане да го правите тогава, ако изобщо ще го правите. Невротоксина изглажда линиите и бръчките, и ако се използва правилно, би трябвало да ви накара да изглеждате естествени. Това е важно. Ако искате да изпреварите нещата, действайте, докато линиите не са станали плътни.

9. СПРЕТЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ТОЛКОВА МНОГО ЗА СТАРЕЕНЕТО И ПРИЕМЕТЕ НАЧИНА, ПО КОЙТО ИЗГЛЕЖДАТЕ

Хранете се с храна, богата на постни протеини, фибри и здравословни мазнини. Хидратирайте се. Спортувайте често и открийте радост от живота си. Младежкото излъчване може да ви придружи, въпреки няколкото бръчки и всичко останало. 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес