Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 фън шуй съвета, за да носят картините енергия във вашия дом

16 август 2024, 16:22 часа

Домът е второто тяло на човека и всичко в него трябва да е подредено хармонично. Важен елемент, който влияе върху атмосферата на дома, са картините. Те могат или да донесат положителна енергия, или да нарушат хармонията.

Как картините влияят на енергията на дома според фън шуй?

1. Целостта на изображението

Не трябва да разделяте цели картини на няколко части. Например, триптих е възможен само ако представлява три завършени изображения, обединени от една тема. Ако нарежете една картина на парчета, хармонията ще бъде нарушена.

На каква височина се закачат картините в стаята?

2. Изображения над леглото

Картините, поставени над леглото, трябва да бъдат внимателно подбрани. В съня нашето съзнание възприема образи, които могат да имат, както положителен, така и отрицателен ефект. Избягвайте изображения на вода - водата може да „отмие“ любовната ви връзка и да символизира предателство. Също така избягвайте рисунки с разкъсвания или разделяне на тапетите в областта над таблата. Ако на картината са изобразени цветя, уверете се, че са две, за да избегнете усещането за „трето колело“ във връзката.

3. Единични знаци

Картини с единични герои могат да бъдат опасни. Ако едно изображение е фокусирано върху една енергия, било то ин (тъмна, земна) или ян (светла, небесна), това може да повлияе негативно на вашето пространство. Например едно сухо дърво може да донесе негативна енергия, докато изображения на големи градове или пътища могат да причинят самота.

4. Снимки за подобряване на взаимоотношенията

За да укрепите взаимоотношенията и да създадете хармония, изберете „снимки за растеж“. Образи на пролет, слънчева природа и цъфтящи цветя изпълват пространството с положителна енергия и насърчават хармонията. Избягвайте картини с есенни или мрачни теми.

Никога не слагайте вкъщи ТЕЗИ картини, носят нещастие и беднотия

5. Изображения за ъглови стаи

Ако имате ъглови стаи или прозорци, важно е да неутрализирате негативното влияние на външното пространство. Подходящи са снимки с водопади, които пречистват енергията. За ъглови стаи изберете изображения на рози, божури и лотоси, символизиращи здраве и баланс.

6. Оригинали и съвременно изкуство

Внимавайте с оригиналните картини и модерното изкуство. По-добре е да поставите оригинали в големи пространства, за да не нарушавате хармонията в малките стаи. Модерните абстракции и експерименти с формата могат да бъдат разрушителни, така че те са най-добре поставени в офиси или по-рядко посещавани помещения.

7. Снимки на мъртви хора

Избягвайте да поставяте снимки или изображения на починали хора в дома си. Те могат да носят негативна енергия и да нарушат хармонията на жилищните пространства.

8. Изображения за финансово благополучие

За да привлечете финансово благополучие, използвайте снимки, свързани с елемента дърво, като изображения на дървета и растения. Картини като водопади или риби, също насърчават финансовия успех, особено ако са поставени в източната част на къщата.

9. Рамки и рамкиране

Не забравяйте за рамките. Напуканите или разхлабени рамки могат да повлияят негативно на енергията. Рамките трябва да са непокътнати и цветът им не трябва да причинява дискомфорт.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес