Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 плашещо точни знака, че си имате работа с психопат

20 октомври 2024, 17:00 часа

Когато става дума за психопати, повечето от нас си представят герои от трилъри или криминални новини. Въпреки това, в реалния живот, психопат може да бъде някой близък до вас - на работа, сред приятели или дори в семейството ви. Тези хора умело крият намеренията си зад маска на чар и успех, но поведението им неизбежно буди тревога.

 

1. Той е очарователен, но нещо не е наред.

Още: Едно движение на тялото разкрива, че си имате работа с психопат

На пръв поглед той е идеален събеседник, остроумен, дружелюбен и интересен. Но зад този чар се крие студена пресметливост. Такива хора използват своя чар единствено за манипулация, приспособявайки се към вашите интереси с цел по-нататъшен контрол.

 

2. Той не се чувства виновен

Той не е в състояние искрено да съчувства или да се покае, дори ако действията му причиняват болка на другите.

Още: Достатъчен е само един поглед: Тази поведенческа черта може да издаде психопата

 

3. Винаги всичко е перфектно – и това е тревожно.

Те винаги изглеждат безупречно, дрехите им са обмислени до най-малкия детайл. За тях е важен контролът над всичко, включително и върху собствения им външен вид, което създава впечатление за успех и власт.

 

Още: Топ 7 зодии, които можв да са психопати

4. Правилата са предназначени да бъдат нарушавани.

Психопатите не се смятат за задължени да следват общоприетите норми и правила. Лесно поемат рискове, пренебрегват моралните принципи и не изпитват угризения за действията си.

 

5. Изражението на лицето е изкуствено, а усмивката е студена

Външно психопатът може да показва емоции, но това е просто игра. Изражението на лицето му често не отговаря на истинските чувства, а усмивката му е студена и далечна. Тези хора знаят как да се адаптират към ситуацията и да демонстрират „правилните“ емоции, които според тях другите очакват да видят.

 

6. Манипулацията е основното им оръжие

Те знаят как да оказват натиск върху слабите места, да ви карат да действате в техен интерес, без да изпитвате ни най-малко угризения.

 

7. Прекомерно високо самочувствие

Психопатите са уверени в своята уникалност. Смятат се за по-умни, по-талантливи и по-успешни от другите. Тази арогантност често ги кара да търсят признание и възхищение, независимо дали в работна среда или в личния си живот.

 

8. Близките взаимоотношения не са силната им страна.

И накрая, психопатът не е в състояние да изгради дълбоки и искрени взаимоотношения. Той бързо губи интерес към един партньор и започва да търси нов обект за своите манипулации. Такива хора не са способни на истинска привързаност и искрени чувства. Те се интересуват само от това да получат това, което искат, и след това да продължат напред.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес