Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 опасни предупредителни знака, които показват, че човекът до вас е психопат

01 ноември 2023, 13:00 часа
Реклама

Психопатът може да изглежда напълно нормално, дори да е очарователен човек. И поведението му не винаги е асоциално – напротив, той може да бъде уважаван и успешен професионалист. Но в същото време се появяват черти като липса на състрадание и покаяние, измама, самообсебеност и много други неприятни неща.

Какви признаци можете да използвате, за да идентифицирате психопат в тълпата?

1. Неговият чар е неискрен

Подобно на актьор, който играе много роли, психопатът слага това, което експертите наричат „маска на нормалността“, която изглежда приятна и привлекателна за другите. Такъв човек обикновено всички го харесват. Психопатът просто влияе на другите, за да спечели тяхното благоволение, така че да бъде по-лесно да се манипулира в бъдеще.

10 признака, че една жена е истински психопат

2. Психопатът има завишено самочувствие

Психопатите често вярват, че са много по-умни и по-могъщи, отколкото са в действителност. Те обичат да се вписват сред успешни хора, тъй като това повишава собствения им статус. Психопатите вярват, че заслужават по-добро отношение от другите. Ако усетят, че не обръщате достатъчно внимание на статуса им, може да ви наранят.

3. Имиджът и дрехите им винаги са перфектни

Психопатите се разпознават по външния вид. Тя или той почти винаги ще бъдат перфектни, прекрасни, изключителни и студено отдалечени.

4. Психопатът има навика да нарушава правилата

Ако вашият приятел стриктно следва установените правила, той едва ли ще бъде склонен към това отклонение. Психопатите не обичат да се подчиняват на законите и обикновено се смятат за над всякакви правила.

Скритите черти на психопатите – как да разберете, че си имате работа с такива

5. Имат фалшиви изражения на лицето

Изражението на лицето може да бъде живо и да се адаптира към ситуацията и събеседника. Ако един психопат има нужда от нещо от вас, това ще бъде контакт очи в очи и максимално участие. В същото време самите емоции са слабо изразени. Причината е, че човек не ги усеща, а ги възпроизвежда изкуствено.

6. Психопатите имат отлични манипулативни умения

Тези хора знаят как фино да манипулират, играейки на чувства, които самите те не изпитват. Психопатите имат истински талант за манипулация. Те могат да „накарат“ човек да се чувства така, както той би искал да се чувства.

7. Имат студена усмивка

Изражението на лицето тук играе важна роля, за да очарова. Това е оръжие и начин на лов за тях. Как да го различим от усмивките на обикновените хора? Ако в този момент сте в контакт с тялото и чувствата си, има шанс да почувствате студ. Защото усмивката на психопата винаги е студена. Няма топлина и настръхване, тъй като мозъкът на този човек не произвежда естествени хормони на удоволствието и това е само научен механизъм на лицевите мускули.

8. Една партньорка не му стига

Психопатът не знае как да изгради близки, искрени отношения. Бързо му писва и тръгва да търси нови приключения. Това не означава, че той веднага ще изостави досадната жертва. Такива хора знаят как да комбинират няколко романа наведнъж.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес