Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 неща, които трябва да направите до 8 сутринта

06 февруари 2022, 08:15 часа
Реклама

Всеки иска да се чувства добре сутрин и да има пълноценен ден. Има няколко 8 неща, с които можете да го направите, особено ако ги свършите преди 8 сутринта. Ето кои са и те:

Поспете поне 7 часа

Трябва да бъдем честни – сънят е важен за тялото ни, толкова колкото водата и храната. Да се пренебрегва съня заради любимия сериал или пък нощно парти, е меко казано глупаво и не си струва. Според проучване на National Sleep Foundation, повече от 40 милиона американци не си доспиват или имат проблеми със съня.

Здравият 7-часов сън ще ви помогне да сте по-отпочинали, повишава вниманието и концентрацията, намалява се зависимостта, независимо от какъв характер е – алкохол, цигари, интернет и други.

Заемете се със спорт

Лек крос в района, където живеете или пък да послушате йога музика, са едни добър начин да започнете деня. Сутрешните тренировки имат два основни плюса. Първият е, че сте заредени с енергия. Вторият – те са заразителни. Ако не искате да тренирате сами, то се уговорете с някой ваш приятел. Така дори да ви се спи, ще си спазите уговорката.

Изпитайте чаша вода

След продължителен сън тялото е уморено и има нужда от течности. Затова изпийте чаша вода. Ще се почувствате по-добре и ще усетите прилив на енергия. Чашата вода веднага ще премахне умората и чувството за сънливост.

Приемете 30 грама белтък

30 грама белтък 30 минути след събуждане е много важно за организма ви. Според изследователя Тим Ферис, неговият баща е успял да отслабне благодарение на това. Белтъкът стимулира метаболизма и маха катаболизма, тоест желанието за сладко.

Вземете хладък душ

Всяка сутрин Тони Робинс, който е известен със своите програми за усъвършенстване, се хвърля в басейн с температура от 13 градуса. Закаляването е залог за правилно функциониране на тялото и здравето. В студената вода всички части на тялото се мобилизират. Също така, можете по този начин да се излекувате и от депресия. Не случай като си вземем душ се чувствате по-добре и щастливи от живота.

Почетете или послушайте аудиокнига

Почетете или послушайте малко аудиокнига. Ще видите, че четенето сутрин няма нищо общо с това от вечерното време.

Медитирайте 5 минути

Това не е снобизъм. Просто помагате на тялото ви да се концентрира и можете да сте готови за работния ден. Дори 5-минутна медитация ще ви помогне да се справите със стреса и напрежението по време на работа.

Съставете си план за деня

Така ще можете да организирате ежедневието си и да не се впускате хаотично в деня. Поставете си задачи и след това действайте по тях. Можете дори и по-часове да си съставите графика, ако така ще ви бъде по-лесно.

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес