Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 техники, които "разбиват" пространството на малкия апартамент

11 април 2024, 21:12 часа
Реклама

Когато планирате интериора на малък апартамент, е важно да избягвате грешки, които могат да „изядат“ пространството още повече.

Ако мястото е твърде малко, няма къде да се разхождате, вероятно са направени грешки при планирането на интериора, които „изяждат“ мястото. Има 7 похвата, които гарантирано намаляват пространството дори в голяма стая, а още повече в малък апартамент.

Ето какви грешки трябва да избягвате.

Зониране на пространството

Пространството трябва да бъде зонирано, като се вземат предвид нуждите на тези, които живеят в него.

Има две крайности, когато става въпрос за зониране. Някои определено искат да обединят цялото пространство, докато други го разделят на малки стаи. Всъщност, при зонирането на първо място се вземат предвид нуждите на живеещите в него, а не да се следват сляпо тенденциите в дизайна.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Когато разграничавате пространството, се препоръчва да започнете от основната зона. Ако това е например кухня-всекидневна, тогава е препоръчително да организирате достъп, така че оттам да можете да стигнете до други стаи. Това ще позволи да се избегне система от коридори, която „изяжда“ метри.

Ако не можете без прегради, тогава монтирайте стоящи паравани от дърво, функционална стена от стъклени блокове, да се справите с рафтове или да изберете плъзгащи се стъклени врати - основното е, че те имат високо качество механизъм.

Обемни мебели

Нищо не краде метри повече от обемистите шкафове - така че е по-добре да ги замените с вградени. Ако няма ниша за тях, можете да направите фалшива стена от гипсокартон, като поставите врати или обикновена плътна завеса върху нея. Можете да монтирате пръти, изработени от тръби вътре в шкафа - в магазините за обков те се наричат ​​„система жокер“ и рафтове от шперплат. Вместо легло е по-добре да купите сгъваем диван с удобен матрак.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Цвят и текстура

Бунтът на цветове и разнообразието от текстури „крадат“ метри. Цветните тапети и килими създават визуален шум. За да го премахнете, е по-добре да дадете предпочитание на минимализма, като изберете 3-4 нюанса за декориране на пространството.

Осветление

Стаите с малко светлина изглеждат „свити“. За да разширите пространството, се препоръчва да се даде предпочитание на „многослойно“ осветление за всяка зона - аплици, подови лампи, LED ленти, а не само една горна светлина.

Контакти

В малък апартамент всеки сантиметър струва много. Ако монтирате контакти без никаква система, тогава всичко, което ще направите, е да носите джаджи от място на място. Ако ремонтът е в процес на строеж, добре е да помислите предварително къде какво ще се използва и да маркирате стените с маркер къде трябва да са контактите.

Домакински предмети

Несъответстващите и различни по размер средства за почистване и миене също визуално задръстват пространството. За да избегнете това, можете да купите обикновени неща в неутрални цветове, като е препоръчително да поставите четки, парцали и др. във вградени шкафове или килер. Това веднага ще добави въздух в пространството.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес