Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 полезни съвета за справяне с раздяла, без да изпадате в депресия

15 февруари 2024, 14:22 часа

Връзките са в известен смисъл наркотик. Ако сте се привързали към друг човек, тогава ще бъде трудно да преживеете липсата му в живота си. Но това трябва да се направи, иначе всички изоставени хора ще останат в депресия и няма да създадат семейство.

Какви лайфхакове ще ви помогнат да не паднете сърце след смъртта на любим човек?

1. Пригответе се: отрицателните емоции ще ви преследват известно време.

Раздялата ще ви накара да почувствате силни емоции: тъга, гняв, негодувание и безпокойство. Затова се пригответе за факта, че няма да можете да забравите човек за кратко време. Ще трябва да прекарате поне няколко седмици в депресивно състояние.

Но има добра новина: времето наистина лекува. Само за шест месеца негативните емоции постепенно ще изчезнат и след още пет години дори няма да си спомняте как е изглеждал бившият ви партньор.

5 начина да се почувстваме вълшебно след раздяла

2. Намерете начин да се разсеете

След раздяла никога не трябва да злоупотребявате с лоши навици. Напротив, трябва да се занимавате с нещо полезно.

3. Оставете се да страдате

Нормално е да сте тъжни, тревожни и дори да плачете след раздяла. Ако искате бързо да забравите бившия си партньор, тогава трябва да изхвърлите негативните емоции. Не можете да ги запазите за себе си, в противен случай депресията не може да бъде избегната.

4. Намерете позитивите в ситуацията

Ако една връзка приключи, нещо не е наред с нея. Опитайте се да си спомните какво не ви е устройвало в предишния ви партньор. Може би ви е обръщал малко внимание, излизал е с приятели през цялото време или е бил обиден? Тогава защо имате нужда от такъв човек до себе си? Благодарете на съдбата, че постави вас и него на двете страни.

Ценни съвети как да продължите напред след раздяла с приятел

5. Поглезете се

Раздялата е идеалното време да добавите нови усещания към живота си. Ако отдавна искате да направите необичайна прическа, да купите скъпа вещ или може би дори имот, тогава се възползвайте от момента. Нова придобивка ще повдигне настроението ви. На този фон харченето на пари с някога любим човек няма да изглежда толкова сериозен проблем.

6. Прости и пусни

Много хора не могат да се откажат от човек поради негодувание и гняв към него. Това е голяма грешка. Трябва да простите на бившия си партньор и да му пожелаете щастие, тогава той бързо ще изчезне от мислите ви. Какъв е смисълът да се обиждаш и ядосваш на мъж, ако това все още не го връща?

7. Влюбете се в друг човек

Най-добрият начин да забравите за бившия си партньор е да си намерите нов. Ако можете да се влюбите в друг човек, тогава положителните емоции ще победят отрицателните. Така много по-лесно ще преодолеете раздялата. За да не се чувствате виновни за бързото намиране на заместник на предишния си партньор, изчакайте няколко месеца след раздялата. Това е оптималният момент да започнете отново да се срещате с някого.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес