Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 опасни подаръка, които предсказват неприятности

26 юли 2024, 17:12 часа

Смята се, че предметите могат да носят определена енергия, така че някои трябва да бъдат „откупени“, а други трябва да бъдат дадени изцяло. Какви дарени предмети обещават проблеми и бедност?

Защо не трябва да подарявате ножове?

За много езотерици и тези, които вярват в мистиката, получаването на ножове като подарък е лош знак. Такъв предмет може да символизира прекъсване или конфликт в отношенията между дарителя и получателя. Ножовете са остри предмети, които могат да „режат“ връзки. Съществува и поверие, че ножовете могат да съхраняват отрицателна енергия, особено ако са били използвани за рязане на нещо жалко или неприятно. Подаряването на нож е пренос на тази негативна енергия.

Топ 10 нестандартни подаръци за жени

Защо не можете да подарите часовник?

Часовникът е символ на времето и подаряването на такъв може да се разглежда като напомняне, че времето изтича. Това може да предизвика асоциации със загуба или край на нещо, което прави такъв подарък нежелан. Освен това в някои култури се смята, че получаването на часовник като подарък е знак за нещастие и раздяла. Механизмът сякаш отброява времето до момента на прекъсване на връзката.

Огледало

Има няколко суеверия и знаци, свързани с подаръците, по-специално с огледалата. В някои култури се смята, че огледалото отразява не само външния вид, но и душата на човек. Подаряването на огледало може да се възприеме като опит да прехвърлите част от енергията си или дори да предизвикате негативни последици.

Защо не можете да дадете празен съд

Не най-добрият избор за подарък е просто ваза или аквариум без рибки. Празен съд може да привлече липса на изобилие и просперитет в дома на получателя. Подарявайки предмет без нищо, можете несъзнателно да пожелаете на човек липсата на нещо важно в живота.

Какви подаръци трябва и какви НЕ трябва да се подаряват през 2024 година?

Защо подаряването на ножици е лоша поличба?

От езотерична гледна точка те се възприемат като обект, който може да причини вреда: да внесе отрицателна енергия и конфликти в отношенията между хората, „разрязвайки“ приятелството им.

Защо не можете да подарявате стари монети?

В миналото древните монети, особено подаряваните, са били смятани за източник на сериозна опасност. Те били свързвани с такъв порок като алчността, която започна войни. Ето защо не се препоръчва да се приемат древни монети като подаръци, за да не се „заразят“ с негативната енергия на предишните им собственици.

Защо получаването на ръкавици като подарък е лоша поличба?

Подарените ръкавици също са езотерично опасни. Смятало се, че чрез тях древните магьосници могат да повлияят на новия собственик, потискайки волята му. Следователно с такъв подарък се препоръчва да се направи същото като с античните ножове - да не ги приемате като подарък, а да ги „изплатите“.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес